Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GE’nin Emeklilik Fonlarını Dondurması Akıllara Bitcoin’i Getirdi

Emeklilik sistemleri, son dönemde ekonomi sektörünün en fazla tartıştığı konuların başında geliyor. Sistemin efektifliği, mantığı ve geri dönüşü, hemen herkes tarafından sorgulanıyor.

İşte bu noktada emeklilik fonu karşıtlarının haklı olduklarını düşündürecek yeni bir gelişme yaşandı ve Amerika’nın ünlü firmalarından birisi olan General Electric, toplamda 20 bin adet emeklilik fonunu donduracağını açıkladı.

Zaten 2012 yılından itibaren sisteme yeni bir giriş kabul etmeyen kurum, artık en sonunda da hali hazırdaki fonları da dondurma kararı alarak adeta bu alanda isyan bayrağını çekmiş oldu.

Bu durum da, kripto para sektöründe bir anda ciddi oranda ilgi çekti. Konuyla ilgili olarak sektör paydaşlarının yaptığı yorumlar da, Bitcoin’in emeklilik fonlarına çok iyi bir alternatif olduğunu ifade eder cinsten.

Artık emeklilik fonu gibi şeylerin ‘geçmişte kaldığını’ ifade eden kripto para severler, bunların yerini ise daha dinamik, daha dijital ve daha efektif olan Bitcoin gibi ürünlerin almasını istiyor. Bu tarz gelişmeler de, aslında Bitcoin ve kripto paraların gücünü kanıtlayan ve gösteren şeyler olarak dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment