Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Öğrenci, West Virginia’nın Blockchain Oy Uygulamasını Hacklemeye Çalıştı

FBI, Michigan Üniversitesi’nde okumakta olan bir öğrencinin, West Virginia’nın Blockchain odaklı oy sistemini hacklemeye çalıştığı iddiası ile bir soruşturma başlattı. Konuyla ilgili olarak Amerikan basınında çıkan haberlere göre bir öğrenci, Voatz adı verilen mobil oylama uygulamasına sızmaya çalıştı.

2018 seçimlerinde yurt dışında yaşayan ve aynı zamanda askeri hizmette olan personelin oy kullanması için geliştirilmiş olan bu uygulamaya sızmaya çalışan öğrencinin, buna karşın başarılı olamadığını ifade eden West Virginia Eyalet Sekreteri Mac Werner, bunu da yüksek güvenlik önlemlerine bağladı ve şunları söyledi:

”Bu uygulama için geliştirdiğimiz ve tasarladığımız her şey, başarıyla yönetildi. Yüz tarama, parmak izi ve diğer şeyler ile sistemi sağlama almaya çalıştık.”

Buna ek olarak oylarda tek bir adet değişikliğin olduğunu dahi saptamadıklarını belirten başarılı yönetici, şunları da sözlerine ekledi:

”Yaptığımız başarılı çalışmalar ve iyi yatırımlar ile, sistemin güvenliğini kontrol altına aldık. Bu konu ile ilgili olarak daha efektif ve başarılı çalışmalar yaparak, sistemi daha da iyi hale getireceğiz. 2020 seçimlerinden önce yapacağımız tüm hamleler ile, hazır olmayı ve başarılı bir şekilde süreci yönetmeyi amaçlıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment