Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su, SEC Davasının Sonuna Geldik Dedi, Tarih Verdi

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasının ne zaman biteceğiyle ilgili tahminde bulundu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin CTO’su David Schwartz ile XRPLApex2024 etkinliğinde ilk kez sahneye çıktı.

SEC davası için tarih verdi

Ripple CEO’su Garlinghouse, SEC davasının “neredeyse sonuna” geldiklerini söyledi. Garlinghouse, davanın gidişatını kontrol edemeyeceklerini ve buna hakimin karar vereceğini söyledi.

Garlinghouse, davanın ne zaman biteceği ile ilgili bir tahminde bulunarak, yaz sonuna işaret etti. Ripple CEO’su, yazın bitimiyle ilgili olarak şakayla karışık şekilde “21 Şubat” tarihini verdi.

SEC, davayı geri çekmişti

SEC, XRP’yi menkul kıymet olarak değerlendirdi ve kayıt dışı satış yaptığı gerekçesiyle Aralık 2020’de Ripple’a, Garlinghouse’a ve İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen’e dava açtı.

Mahkeme, Temmuz 2023’te kurumsal şirket haricindeki yatırımcılara yapılan XRP satışlarının menkul kıymet niteliğinde olmadığı kararını aldı. Yılın ilerleyen döneminde SEC, Garlinghouse ve Larsen aleyhindeki iddialarını geri çekti.

Cezada indirim talep ediyor

SEC, kurumsal şirketlere sattığı XRP’ler yüzünden Ripple’a 2 milyar dolar para cezası verilmesini talep etti. Ripple, dün bir açıklama yaparak Terraform Labs davasını örnek gösterdi ve SEC’nin talebinin mantıklı olmadığını savundu.

Ripple, bunun yerine 10 milyon dolar ceza ödeyerek davanın sonlanmasını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!