Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su XRP Hakkında Konuştu

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, CB Insights’ın düzenlediği Future of Fintech konferansında bir konuşma yaptı ve XRP hakkında konuştu. Ripple platformunun koini olan XRP’nin, Ripple şirketinden farklı olduğunu bir kez daha belirten başarılı yönetici, konuşmasını XRP’nin bir senet olmadığı yönünde kullandığı ifadelerle açtı.

XRP’nin, San Fransisco merkezli Ripple şirketi organik bağı olduğu ve bu yüzden bir senet sayılması gerektiğini belirten iddiaları reddeden Garlinghouse, Ripple şirketinin son dönemde yaptıklarından da bahsetti.

Aynı kendisi gibi diğer Ripple çalışanlarının da net bir şekilde reddettiği XRP’nin senet olduğu iddiaları yönünde yine sert konuşan Garlinghouse, konuyla ilgili ilginç mesajlar verdi. Bir SEC yetkilisinin, Bitcoin ve Ethereum’un senet olmadığı yönünde açıklama yapması ancak bu ikilinin ardından piyasadaki en büyük üçüncü koin olan XRP ile ilgili böyle bir açıklama yapmaması, bu yönde eleştrilerin yeniden artmasına sebep olmuştu. Garlinghouse, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

”XRP, şu sayacağım üç sebepten dolayı bir senet değil. Eğer Ripple şirketi yarın kepenk kapatsa, XRP hayatına devam edecek. Açık kaynak kodlu ve merkezi olmayan bir teknolojiye sahipler. Siz XRP satın alınca, Ripple hissesi satın almış olmuyorsunuz. XRP satın almak, size Ripple şirketinde bir kontrol hakkı vs. asla vermiyor.”

Garlinghouse, Bitcoin hakkındaki endişelerini de bir kez daha yinelerken yine çok tartışılacak ifadeler kullandı. Garlinghouse, ”Benim elimde de Bitcoin var ve ben de Bitcoin artsın isterim ancak bir konuda mutabık kalmalıyız. Merkezi olan ve olmayan bir şey arasındaki en temel fark kontroldür.” derken, daha sonra SEC’in Bitcoin’in senet değildir ifadesine de eleştirilerde bulundu. Garlinghouse, Bitcoin’in merkezi olmayan yapısını sorgularken, şunları söyledi:

”Bitcoin gerçekten de denildiği kadar merkeziyetsiz mi? Çin’de üç tane madenci Bitcoin ağındaki tüm işlemci gücünün yüzde 50’sini tek başına idare ediyor. Çin hükümeti de bu madencilerle sorun yaşarsa tüm ağ gücünün yüzde 50’si bir anda uçar gider. Bu sistem, bana çok merkezi değilmiş gibi gelmiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment