Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Borsa Uygulaması Geleneksel Bir Banka Mı Olacak?

Fısıltı Gazetesinin haberine göre, popüler ücretsiz kripto ve hisse ticareti uygulaması Robinhood, ABD‘li yetkililerle içerisinde tasarruf hesabı gibi bütün geleneksel hizmetlerin bulunduğu şekilde bir banka olmaya çalışmakta. Haberler hala dedikodu seviyesinde ve henüz bir şey söylemek için çok erken ancak böyle bir anlaşma bankacılık sektörünün geleceği için çok faydalı olabilir.

Robinhood Bankacılık Hizmetlerine ‘Bulanmak’ İstiyor

Kaliforniya, Menlo Park menşeli Robinhood Markets Inc. isimli akıllı telefon ticaret uygulaması tam anlamıyla mükemmel bir yükseliş yakaladı. Bloomberg’in haberine göre elde edilen bu başarılı derme çatma olan bu firmayı cesaretlendirmiş.

Ocak ayının sonlarına doğru şirket platformlarına Bitcoin (BTC) ve Ether’i ekleyeceğini duyurmuştu ki bu 1 milyon insanın kayıt olmasına sebep oldu. Bundan hemen bir ay sonra Şubat içerisinde, bu hizmetin ilk defa görücüye çıkarılmasının ardından Mart ayı itibariyle firma 3 yıllık hizmetlerinden sonra 5.6 milyar dolarlık efsane bir şirket değerine ulaşmıştı. Mayıs ayı ortalarında ise firmanın hizmetleri bir-iki ABD eyaletinde olmaktan çıkıp tam olarak 10 ABD eyaletine yayılmıştı.

İsimsiz kaynaklar popüler ücretsiz kripto uygulamasının düzenleyici kurumlarla tam teşekküllü bir banka olabilme olasılığı üzerine görüşmeler yapmakta olduğunu belirtiyor. Şirket ABD içerisinde 4 milyon müşteriye ulaşarak müşteri bazında büyüme potansiyelini açıkça sergiledi. Böyle bir firmanın geleneksel endüstriye girişi önümüzdeki yıllarda geleneksel finans endüstrisinin daha teknoloji ile içli dışlı bir nesle doğru evrilebilmesini sağlayabilir.

ABD içerisindeki bankacılık kanunları Robinhood’un bu konuda tek başına ilerlemesini engelliyor. Bloomberg şirketin ”farklı lisanslar veya ortaklıklar aracılığıyla bankacılık benzeri ürünler önermesi konusunda henüz yetkililer ile olan görüşmeleri konusunda çok erken aşamalarda” olduğu konusunda ısrar etmekte. Şu an yaşanan görüşme ve tartışmalar şirket ile ABD içerisindeki bütün federal tasarruf kurumlarını ve bütün ulusal bankaları düzenleyen ve onaylayan Office of the Comptroller of the Currency arasında yaşanmakta.

 

Robinhood Reportedly Considering Formal Banking Services

Konu ile ilgili herkes şu an için herhangi kesin veya somut bir adımın atılmadığı konusunda hemfikir. Gene de eğer işler ilerlerse bir çok kişi şirketin yalnız başına yola devam etmek yerine hali hazırda var olan bir firma ile ortaklık kurabileceğini düşünmekte. Durum ne olursa olsun diğer startup şirketleri de geleneksel bankacılık sisteminin sunduğu kötü faiz oranları, berbat çevrim içi deneyimden bıkmış ve bütün finansal işlemlerini tek bir kullanışlı uygulamadan yapmak isteyen müşterilere hitap etmek için benzer bir yol çizmişti.

Robinhood CEO’su 3-4 gün önce yaptığı açıklamada Bitcoin’in sahnelere geri dönüş yapacağını ifade etmişti. 

“Bitcoinin pozisyonunu geri alabilmesini sağlayacak bir desteği var. Fiyatındaki büyük sıçramaların ardından sert düşüşlerin gerçekleştiği zamanlar oldu. Toplum üzerindeki etkileri yavaş yavaş silinmeye başladı. Ne var ki, her seferinde geri gelmesini bildi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment