Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reality Shares, Çin’in İlk Blockchain ETF’sini Hizmete Sundu

Kripto para ekseninde Çin’in rolünü arttırmak isteyen Reality Shares firması, ülkedeki ilk Blockchain ETF’sini geçtiğimiz günlerde hizmete sundu. Şirket olarak böyle bir hamle yaptıkları gururlu olduklarını belirten yöneticiler; amaçlarının ise dünyadaki en iyi yatırım fikirlerini demokratikleştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Dün itibariyle yapılan basın açıklamasında, bu yeni Blockchain ETF’sinin, Çin genelinde yer alan şirketlerin Blockchain konusunda araştırma ve geliştirme hizmetlerinin kalitesinin artışında kullanılacağı ve aynı zamanda şirketlerin de destekleneceği belirtildi. Yatırımcıların direkt olarak danışmanları ile görüşüp hesaba ETF’yi ekleyebilecekleri gibi, ayrıca Reality Shares’in platformuna direkt olarak da yatırım yapma şanslarının bulunduğu kaydedildi.

İşletmelerin bu yeni özellikten faydalanabilmesi için 7 ayrı parametreden geçmesi ve yüksek skorlar elde etmesi gerektiği kaydedildi. Bu noktada başarılı sonuçlar elde eden işletmeler ile birlikte çalışılacağı da belirtildi.

Reality Shares CEO’su Eric Ervin, yaptığı açıklamada yaptıkları bu hamle ile Çin’deki büyük fırsatlardan yatırımcıların daha kolay faydalanmasını amaçladıklarını ve bunun sonucunu da merakla beklediklerini açıkladı. Asya ülkelerinin Blockhain inovasyonları için global bir merkez olmaya başladığının altını çizen Ervin, bölgede ciddi bir yatırım fırsatının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Şirket, BCNA’nın da Çin ekonomisinin son dönemdeki büyümesine katkıda bulunacağına inandığını da ifade ederken, Çin’in Blockchain konusunda oynadığı öncü role de dikkat çekti. Çin hükümeti, her ne kadar kripto paralar ve vatandaşları konusunda olumsuz bir yaklaşım çizse de, ülkede Blockchain girişimleri ve inovasyonları son hız devam ediyor. Öyle ki, 2017 yılında en fazla Blockchain patent başvurusu Çin’den geldi.

Reality Shares, Ocak ayında ilk kez girdiği kripto para ve Blockchain ekosisteminde hamlelerini yapmaya devam ediyor. Şirket, Blockchain teknolojisinin tüm nimetlerinden hem kendisi faydalanmaya hem de başkalarını da bu teknolojiden mahrum bırakmamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Reality Shares Blockchain danışma komisyonunda, ayrıca tanıdık isimler de yer alıyor. Shapeshift kurucusu Eric Voorhees, Blockchain.Com kurucusu ve başkanı Marco Santori ve erken Bitcoin geliştiricisi ve Metronome kurucusu Jeff Garzik gibi isimler yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment