Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’un CEO’su: “Bitcoin Sahnelere Geri Dönüş Yapacak”

Mobil kripto para ve hisse ticareti uygulaması Robinhood‘un kurucu ortağı ve ortak CEO’su Baiju Bhatt, 15 Haziran’da Yahoo! Finance’a neden kripto paraların piyasalarda sağlam bir geleceği olduğuna inandığını anlattı.

Röportajda kendisi ve iş ortağı Vladimir Tenev’in Bitcoin (BTC) madenciliğine daha 2011’de başladıklarına dikkat çeken Bhatt, uygulamanın “esneklik” ilkesi gereğince Robinhood’a kripto paraları da tanıttıklarını söyledi:

“Bitcoinin pozisyonunu geri alabilmesini sağlayacak bir desteği var. Fiyatındaki büyük sıçramaların ardından sert düşüşlerin gerçekleştiği zamanlar oldu. Toplum üzerindeki etkileri yavaş yavaş silinmeye başladı. Ne var ki, her seferinde geri gelmesini bildi.”

Robinhood, bu yılın başında şubat ayı içerisinde komisyonsuz bir kripto para ticareti seçeneği ekleyeceğini duyurmuş ve sadece birkaç gün içerisinde bir milyonun üzerinde kullanıcı bu servise kaydolmuştu. Servis 22 Şubat’ta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) seçenekleri için aktif olurken, Bhatt diğer kripto para birimlerine ve cüzdan fonksiyonlarına da büyük yatırımlar yaptıklarını söylemişti.

SEC hangi kripto paraların menkul kıymet olduğuna karar vermeye çalışırken ABD’deki düzenleyici baskının güncel atmosferi sorulduğunda Bhatt, Robinhood’un son beş yıldır koruduğu kayıtlı komisyoncu statüsünün her türlü federal düzenleyici kimliğe karşı ellerini güçlendirdiğini ifade etti.

Robinhood’un rakipleri arasında olduğu söylenen kripto para borsası ve cüzdanı Coinbase’in de geçen hafta finansal hizmet firması Keystone Capital Corp.’u satın almasıyla birlikte kayıtlı komisyon bayisi olma yolunda ilerlediği biliniyor.

Bhatt, kripto paranın geleceği konusunda ise “bir noktada bağımsız ulusların resmi para birimi olarak kripto para kullanmaya başlayacağını” söylese de, bu sektörde çalışanlar için aşılması gereken en büyük engelin yüksek inovasyon beklentilerini karşılayabilmek olduğunu belirtti. Ona göre sektördeki inovasyona yönelik en sert eleştiri ögesi, kripto paraların gerçek anlamda kullanılabileceği bir alan olmaması:

“En son ne zaman tam şurada, şu anda bu bitcoin’i kullanmalıyım dediğiniz bir an yaşadınız? Öyle bir şey olmadı, öyle değil mi?”

Robinhood, mayıs ayı başında, şu anda 16 ABD eyaletinden ulaşılabilen kripto para platformunu genişletmek için 363 milyon dolarlık bir fonlama turu tamamlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment