Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 6450$: Kripto Para Piyasası 5 Milyar Dolar Kaybetti!

Kripto para piyasasının hacmi son 24 saat içerisinde 5 milyar dolar düşerek 282 milyar dolardan 277 milyar dolara geriledi. Bitcoin de dahil olmak üzere çoğu büyük kripto para %1 ila 2 oranında değer kaybetti ancak ne yukarı ne de aşağı büyük bir hareket göstermediler.

Bitcoin ve Ethereum, en büyük 10 kripto para içerisinde %0,8’lik hafif bir kayıp ile en iyi performansa sahip iki isim. Ripple, Bitcoin Cash, EOS ve Cardano ise %2,5 oranında bir kayıp yaşadı.

Bitcoin Nereye Gidiyor?

Geçtiğimiz son 24 saat içerisinde BTC fiyatı 6390 doların altına geriledi. 6380 dolara ulaşmadan hızlı bir şekilde 6500 dolara tekrar yükseldi. Şu anda 6450 dolara gerileyen BTC, fiyatı ve hacmi ile ilgili kısa vadeli toparlanma belirtileri göstermeye çalışıyor.

Günlük grafiklere göre şu anda BTC 2018 yılının en düşük hacmine sahip. Şubat ayı boyunca 6100 dolar altına düştüğündeki durumda sahip olduğu hacmi bile şu anda sahip olduğu hacimden önemli ölçüde daha fazlaydı. 13 Haziran’dan bu yana 6100 dolar ile 6450 dolarlık kısa vadeli düzeltme rantını sürdürmeyi başarsa da düşük hacmi nedeniyle önümüzdeki günlerde 6000 doların alt sınırına bir düşüş beklenebilir.

Şu anda gerçekleşen 50, 100 ve 200 dolar ortalamalı hareketler, ayıların hala BTC pazarını kontrol altında tuttuğunu ve önümüzdeki 24 saat içerisinde 6300 dolar altına bir düşüş gerçekleştiği takdirde 6000 doların altına düşüşün kaçınılmaz olduğunu göstermektedir. Ancak hacminde ani bir artış sağlayabilir ve kısa vadede 6700 dolara yükselebilir ise, 7000 dolar rahat bir şekilde görülebilir. Piyasanın durumuna bağlı olarak 6000 dolar seviyesine olacak bir düşüş, 6900 dolar seviyesine gerçekleşecek kısa vadeli bir iyileşmeden daha olasıdır.

Güney Kore‘de ülkenin en büyük kripto para birimi borsası olan Bithumb‘a gerçekleştiği iddia edilen saldırıların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Söylentiler her ne kadar doğrulanmamış olsa da yerel raporlar Bithumb’a karşı bir saldırı girişimi gerçekleştiğini gösteriyor. Bir saldırının gerçekleştiği ya da gerçekleşti ise başarılı olup olmadığı yakın zamanda duyurulacak.

Bu ayın başlarında, Güney Kore’de yer alan Coinrail isimli kripto para borsası 40 milyon dolar değerinde bir saldırıya uğramıştı. Fakat bu saldırının BTC’nin ve küresel kripto para piyasasının fiyatında herhangi bir etkiye sahip olmadığını, büyük kripto para birimlerinin düşüş eğilimini haklı çıkarmadığını daha önce söylemiştik.

Eğer Bithumb bir saldırı girişimine maruz kaldı ve bu saldırıda herhangi bir kayıp yaşamadı ise Güney Kore kripto para piyasası ve küresel sektör üzerinde herhangi bir etkisi olması muhtemel değildir.

Peki Ya 2014 Trendi?

2018 yılındaki BTC grafiği, 2014 yılında sahip olduğu eğilimin aynısına sahip. BTC’nin fiyat hareketi 2014 yılındaki gibi aynen hareket edecek olursa olası senaryo şu şekilde; BTC 5000 dolar seviyesinin de altına düşecek ve orta vadede parabolik bir şekilde yukarı yönlü bir yükseliş yaşayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment