Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sundan Dolandırıcılara Mesaj

Brad Garlinghouse şu anda dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden biri olan Ripple’ın CEO’luğunu yapıyor. Birçok dolandırıcı insanları dolandırmak için Garlinghouse’un taklidini yapıyor, onun ismini kullanıyor.

Buna benzer bir durum kısa süre önce YouTube’da görüldü. YouTube’daki bir dolandırıcı Brad Garlinghouse adı altında paylaştığı videolarda insanları dolandırmaya çalışıyordu. Bu dolandırıcı Garlinghouse’un taklidini yaparak insanları bir airdrop’a çekmeye çalışıyordu.

Dolandırıcılara Mesaj

Brad Garlinghouse kısa süre önce YouTube’daki bu kanalla ilgili bir açıklama yaptı. Bu gibi şeyler görmek bıktığını ifade eden Garlinghouse, dolandırıcılara “hesap sorma vaktinin” geldiğini vurguladı.

Bu gibi dolandırıcılıkların özellikle YouTube gibi sosyal medya platformlarında görüldüğünü hatırlatan Garlinghouse, bu platformları bu tarz sahte hesaplara karşı daha dikkatli olmaya çağırdı. Garlinghouse ayrıca kendisinin de Ripple yönetiminin de YouTube, Instagram, Twitter gibi platformlardan insanlara para dağıtmayacağını belirtti:

Elden Ne Gelir?

Kripto para dünyasında rastladığımız bu gibi dolandırıcılıkların önü nasıl kesilir bilemiyoruz. Brad Garlinghouse gibi isimlerin de bu gibi sahte hesapları kendi başlarına kapatma, tespit etme imkanları pek yok.

Özellikle YouTube gibi sosyal medya platformlarındaki sahte hesapların sayısı hızla artmaya devam ediyor. Öyle sanıyoruz ki şu anda yapılabilecek en iyi şey bu dolandırıcılıklardan nasıl uzak durulacağını öğrenmek olur. Yani bir nevi, herkesin kendi önlemini alması gerekiyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment