Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Röportaj: Bahçeşehir Üniversitesi BlockchainIST Center Direktörü ile Konuştuk!

Blockchain araştırma merkezi olan BlockchainIST Center, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Blockchain teknolojisindeki en önemli iki ihtiyaç olan uzman ekiplerin yetiştirilmesi ve projelerin geliştirilmesi noktalarında çalışmalarını sürdürmektedir. Koin Bülteni olarak merkezin direktörü Borsa Erdamar ile gerçekleştirdiğimiz röportajda merkez hakkındaki ayrıntıları tartıştık.

BlockchainIST Center’ın neler yaptığından, neler yapacaklarından, mevcut projelerinden ve gerçekleştirdikleri AVA anlaşması hakkında konuştuğumuz röportajımızı YouTube kanalımızdan izleyerek ayrıntıları izleyebilirsiniz.

Bütün Türkiye için çalışıyoruz!

Türkiye’de blockchain teknolojisi konusunda projesi olan herkese destek verebileceklerinden bahseden Erdamar, farklı farklı her platform ve proje ile çalışmaya açığız dedi. Birçok farklı platform ve insan ile etkinlikler düzenlediklerini, herkese kapılarının açık olduğundan bahsetti.

Türkiye’de kamudaki ilk ve tek blockchain projesi BİGA’dır ve bu daha bu işin ilk adımıdır!

BlockchainIST Center’ın Türkiye’ye ne gibi katkılarda bulunacağına yönelik sorduğumuz soruya,

“Takas Bank öncülüğünde yapılan BİGA projesinin proje yöneticisi sayın Mustafa Atahan bizim burada yüksek lisans öğrencimizdir. Dolayısı ile buradaki bilgi birikimini biz Türkiye’de kamu kurumlarının da faydalanabileceği şekilde elimizden geldiğince herkes ile paylaşarak yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu tabii daha ilk adımı bu işin.” şeklinde cevaplar verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment