Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su Roger Ver’in Sözlerine Cevap Verdi

Ripple şirketinde CTO olarak görev yapan ve de XRP Ledger’ın yaratıcıları arasında yer alan David Schwartz, Roger Ver’in XRP ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bitcoin Cash topluluğunun en bilinen ismi olan ve Bitcoin.Com’un da CEO’luğunu yapan Ver, daha önce yaptığı açıklamda XRP’nin kripto para olup olmadığından bile emin olmadığını ifade etmiş ve XRP’yi sert sözlerle eleştirmişti.

Ünlü bir Youtuber’a verdiği demeçte Roger Ver, Ripple şirketine yaptığı yatırımlardan bahsetmiş ve teknik anlamda Ripple ile ilgilenen ikinci insan olduğunu iddia etmişti. Ver, Ripple ve Stellar Lumens’in kurucu ortağı olan Jed McCaleb’ın da Ripple’ın arkasındaki fikir ile ilgili olarak kendisiyle konuştuğunu belirtmişti.

XRP’nin gündeme gelmesinin arkasındaki fikrin aslında Bitcoin madenciliğine bir tepki olduğunu belirten Ver, Jed McCaleb’ın madenciliği gereksiz bulduğunu ifade etmiş ve madencilik olmadan BTC’nin yapacağı her şeyi yapabilen bir sistem yapmaya niyetlendiğini belirtmişti. Ver, ilk XRP’sini aldığında ise Bitcoin’in 2 dolardan trade edildiğini hatırlatmıştı.

Ver’in bu eleştrilerine cevap vermek için konuşan Ripple kurucu ortaklarından David Schwartz ise, şu ifadeleri kullandı:

”Gerçekten çok çok şaşkınım. Roger Ver gibi demokrat, özgürlükçü ve açık fikirli birinin çok kısa bir süre içinde bu kadar kindar, eleştirici ve yıkıcı bir hale döndüğünü görmek beni derinden yaralıyor.”

Schwartz, daha sonra ise şunları söyledi:

”Kendisinin de yatırım yaptığı bir sistemin iyi yanlarını bu denli yerden yerde ve haksızca vurması çok üzücü. Eski dönemdeki prensiplerinin halen kendisi için önemli olduğunu düşünüyorum ancak son dönemde ağız ve taktik değiştirdiği de kesin. Ver, kendi söylediği şeylere inanmak için çok zeki birisi.”

Roger Ver, ayrıca röportajında Ripple’ın bankacılık hizmetlerinden daha iyi olduğunu belirtmişti ancak Ripple şirketinin, kullanıcı hesaplarını dondurabileceği uyarısında da bulunmuştu. Bu açıklama da, Ripple tarafından büyük tepki çekerken Ver, XRP konusunda kasten korku ve endişe yaratmakla suçlanıyor.

David Schwartz, XRP cüzdan sisteminde dondurma özelliği olduğunu doğrulardı ancak bununla birlikte bu hakkın kullanıcıda olduğunu da ifade etti. Ripple ekosisteminde bireysel dondurma, global dondurma ve dondurma hakkından vazgeçme gibi üç adet özelliğin olduğunu belirten başarılı yönetici, bununla birlikte bu dondurma özelliğinin XRP’ye bir etkisi olmadığını çünkü kimsenin XRP arzı yapamadığını da belirtti.

Schwartz, son olarak şunları ekleyerek sözlerini tamamladı:

”Gerçekten Roger Ver’in şu anda bu tarz fikirler barındırdığına hiçbir şekilde inanmak istemiyorum. Onu altı yıl ya da daha evvelden beri tanıyan herkes de, eminim bu konuda benimle aynı fikri paylaşıyordur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment