Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su Satoshi Nakamoto Mu? İddiayı Yanıtladı

Ripple CTO’su David Schwartz, Twitter’daki kripto para yatırımcıları tarafından Satoshi Nakamoto olabilecekler arasına dahil edildi. Bitcoin’in mucidi olduğu düşünülen Schwartz’ın sıkı bir Bitcoin eleştirmeni olması ise, bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşündürmekte.

Schwartz, konu hakkında yaptığı açıklamada ise kendisinin Satoshi olmadığını, Satoshi Nakamoto’nun tek bir kişi yerine aslında bir grup olmaya daha yatkın olduğunu belirtti.

Satoshi Nakamoto Kim?

Schwartz bunun devamında ise yıllardır devamlı olarak Bitcoin sattığını ve kendisinin Satoshi olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu vurguladı.  Aslında son yıllarda çok fazla kişinin Satoshi Nakamoto olabileceğine dair teori ortaya atıldı. Reddit üzerinde yayılan bir videoda Blockstream CEO’su Adam Back’in Satoshi olduğuna dair güçlü kanıtlar yer alsa da Back bunu net bir şekilde reddederek yine Bitcoin yatırımcılarının heveslerini kursağında bıraktı.

Bazı isimler ise Satoshi’nin kimliğinin hiçbir zaman öğrenilmemesinin çok daha olumlu bir gelişme olacağını ve merkeziyetsizliğin süreceğini düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment