Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su: Teknik Olarak Bitcoin’den Üstünüz

Ripple CTO’su David Schwartz, madencilik algoritmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. XRP’nin olası bir madencilik senaryosunu değerlendiren Schwartz, Bitcoin ile XRP’yi de kıyasladı.

Proof of Work algoritmasının Ripple ekibi tarafından pek de beğenilmediğini ifade eden başarılı yönetici, bunun yerine daha farklı bir sistem getirmeyi düşündüklerini ve bu aldıkları karardan ötürü mutlu olduklarını belirtti.

Bitcoin ekosisteminin madencileri sürekli olarak rekabete soktuğunu ve bunun da çok sağlıklı bir işleyiş olmadığını açıklayan Schwartz, buna karşın Ripple da böylesi bir dertlerinin olmadığını açıkladı.

Başarılı CTO, Bitcoin’in kullandığı model ile ağ güvenliğinin sağlanmasının zor olduğunu ifade ederken, sözlerini ise şöyle sürdürdü:

”Bitcoin’deki gibi bizde rekabetçi ya da çıkarcı bir sistem yok. Bence, bu durum bizim için ciddi avantaj yaratan bir gelişme. Eğer sen madencilik yapıyorsan, ben de havuza girdim diyelim. O zaman belirli bir ödül için birbirimiz ile yarışmaya zorlanıyoruz. Bu model çok sağlıklı değil. Güvenliği sağlamak, bu tarz bir model ile çalışırsanız, pek de kolay olmayacaktır.”

XRP sisteminin daha efektif ve daha gelişmiş olduğunu ifade eden başarılı yönetici, daha önce de XRP’nin itibari paralardan üstün olduğunu belirten bir açıklama daha yapmıştı.

Ağın stabilitesinin sağlamak için katılımcı olunması gerektiğini kabul eden başarılı isim, bunun ile birlikte rekabetin işin içine girmesinin kendi fikrince işleri değiştirebilecek bir olay olacağını da sözlerine ekledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment