Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su XRP’nin Volatil Olduğunu İtiraf Etti

Toplam piyasa değerine göre dünyanın lider stablecoin’i Tether artık bütün kripto paralar arasında en büyük üçüncü kripto para konumuna ulaştı. Tether’in son 2 ayda devamlı olarak piyasaya milyonlarca dolarlık USDT ihraç etmesi, toplam arzını 9 milyar dolara yaklaştırdı.

XRP, Tether’e Yenildi

Bununla beraber piyasanın düşüşüne ayak uyduran XRP‘nin piyasa hacmi de 8 milyar 500 milyon dolara kadar düştü. XRP’nin, USDT’ye geçilmesi ise sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Bir XRP yatırımcısı ve Twitter kullanıcısı XrpAda ise, Ripple CTO’su David Schwartz‘ı etiketleyerek, Tether’in XRP’den daha fazla kullanım alanına sahip olup olmadığını sorguladı.

CTO Schwartz, iki kripto paranın farklı kullanım alanlarına sahip olduğunu belirttikten sonra, bir ülkenin itibari parasına endeksli olan kripto paranın yani USDT’nin evrensel olamayacağını düşündüğünü belirtti. Schwartz aslında burada XRP’nin bunun tam tersi evrensel olduğuna değindi. Yine de açıklamanın devamında XRP’nin volatil olduğunu itiraf eden Schwartz, bunun kullanım açısından zorluklar yarattığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment