Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Banka 5.000 Blockchain ATM’sini Satın Aldı

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkedeki regülatörlerin kripto paralara yönelik tavrı oldukça sert olsa da blockchain ekosistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Sberbank, yerel haber kaynağı Izvestia’nın aktardığı bilgilere göre blockchain tabanlı ATM almayı sürdürüyor.

Blockchain Tabanlı ATM’lere Talep Çok

Temassız ATM olarak da bilinen söz konusu cihazların, Sberbank’ın ilgisini çok önceden çektiği biliniyor. Bankacılık devi müşterilerin Koronavirüs salgını devam ederken fiziksel temas ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor ve bu bağlamda 108 milyon dolarlık dev bir anlaşma ile 5.000 temassız ATM daha satın aldı. Bu da her bir ATM’nin yaklaşık olarak 22.000 dolarlık bir maliyete geldiğini gösteriyor.

Aslında Sberbank’ın blockchain ile ilgili yeniliklerin büyük bir hayranı olduğu daha önceden de görülmüştü. Banka, bundan yaklaşık iki yıl önce bir blockchain girişimi başlatmış ve çeşitli görevler için bu teknolojinin kullanılabilirliğini test etmeyi hedeflemişti. Sberbank geçtiğimiz yılın sonbahar döneminde ise Rusya’da blockchain tabanlı akıllı kontratlar ile repo alım satımı yapan ilk banka olarak blockchain araştırmalarının hakkını verdiğini göstermişti.

Bu durum belki kripto paralara pek sıcak bakmayan Rus yönetiminin ve Rusya vatandaşlarının bakış açısını da değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment