Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Davacıları Şirketin E-Postalarını Görmek İstiyor

Bir grup kripto para yatırımcısı, XRP’nin menkul kıymet olduğu iddiasına dayanarak Ripple’a karşı toplu dava açtı. Bu yatırımcılar, 8 Şubat 2021 tarihinde yeni bir talepte bulunup şirketin SEC ile olan görüşmelerini görmek istediklerini açıkladılar.

Bradley Sostack öncülüğündeki bir grup vatandaş, 2018 tarihinde Ripple’a karşı dava açtı. Yatırımcıların iddiası, bitcoin ve ether gibi kripto paraların madencilik yoluyla çıkarıldığı, XRP’lerin ise doğrudan Ripple tarafından üretildiği yönündeydi.

Davacılar, XRP’nin üretim ve dağıtım mekanizmasını gerekçe gösterip onun bir menkul kıymet olduğunu öne sürdüler. Şirket, buna rağmen SEC’ye kayıt yaptırmamak ve kayıt dışı menkul kıymet satmak ile suçlandı.

118 bin dolar zarar etti

Bradley Sostack, 1-16 Ocak 2018 tarihleri arasında 307 bin 700 dolarlık bitcoin ve USDT satıp 128 bin 978 tane XRP satın aldı. Yatırımcı, bu coinleri 9-17 Ocak 2018 tarihleri arasında toplamda 189 bin 600 dolarlık bitcoin ve USDT karşılığında sattı

Açılan davada, yatırımcının 118 bin 100 dolar zararda olduğu ifade edildi. Sostack Ripple’ın yaptığı reklamlar yüzünden XRP aldığını, bu reklamlarda kullanılan ifadelerin asılsız olduğunu, şirketin aslında yatırımcıları dolandırdığını ve kendisinin de bu yüzden zarar ettiğini idda ediyor.

SEC ile olan görüşmeleri görmek istiyorlar

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Aralık 2020’de benzer sebeplerle Ripple’a dava açtı. SEC, Ripple ve XRP arasındaki ilişkiyi iki seneyi aşkın bir süredir inceliyordu.

Sostack’in avukatı 8 Şubat 2021 tarihinde mahkemeye yeni bir belge sunup, Ripple ve SEC arasındaki mailleşmeleri görmek istediklerini açıkladı. Davacılar, Ripple’ın ve SEC’ın 1 Ocak 2015 tarihinden beri birbirlerine gönderdikleri e-postaların yayınlanmasını istiyorlar.

Sostack ve avukatı, bu e-postalarda yer alan bilgilerin kendi davalarına fayda sağlayabileceğini ve dolayısıyla kendi davaları ile SEC’nin açtığı davanın birbiriyle bağlantılı olduğunu öne sürüyor. Ripple’ın, bu e-postaları yayınlamayı aylardır reddettiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!