Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Arsa Aldığı İçin 126 Milyon Dolar Kaçırdı

Ünlü milyarder Chamath Palihapitiya, 2014 yılında bitcoin ödeyerek bir arsa aldı. Yıllar önce yaşanan bu olayı anımsayan Palihapitiya, bu bitcoinleri harcamak yerine, cüzdanında tutsa yüzde 7 bin 900 kazanç elde edeceğini açıkladı.

Social Capital CEO’su Chamath Palihapitiya, 2012’de bitcoin yatırımı yapmaya başladı. Milyarder isim, 2014 yılında bir arsa satın alabilmek için 1.6 milyon dolarlık bitcoin sattı. Bu bitcoinlerin değeri, aradan geçen yıllar içerisinde 128 milyon dolara çıktı.

2 bin 739 bitcoin ödedi

Tahoa Gölü yakınlarındaki bu 5,6 dönümlük arsa için 2 bin 739 tane bitcoin ödendi. California’daki Martis Camp adlı lüks bir tatil yerinde yer alan arsa, o döneme kadar bitcoin karşılığında satılmış en pahalı arsalardan biri olarak kabul edildi.

Başka bir kripto para kullanıcısı, Mart 2014 tarihinde Bali’deki iki yatak odaklı bir villa için 800 tane bitcoin ödedi. BitPremier CEO’su Alan Silbert, iki işlemi kıyaslayarak “Tahoa Gölü’ndeki işlemle yeni bir rekor kırılmış oldu.” dedi.

Martis Camp’in satış müdürü Brian Hull, o tarihte bu arsayı kimin aldığını açıklamadı. Wall Street Journal’ın haberine göre Hull, bu kişinin bir “Silikon Vadisi girişimcisi” olduğunu ve bir ev inşa etmeyi planladığını söylemekle yetindi.

Günümüzde 128 milyon dolar ediyor

Chamath Palihapitiya, aradan neredeyse yedi yıl geçtikten sonra bu işlemi anımsadı. Milyarder isim, 10 Şubat 2021 tarihli paylaşımında “Bu arsa için 1.6 milyon dolarlık bitcoin ödemiştim.” dedi.

2 bin 739 tane bitcoin’in günümüzdeki değerini hesaplayan Palihapitiya, bu bitcoinleri cüzdanında tutsa şimdiki değerin “128 milyon dolar” olacağını açıkladı. Milyarder isim, CNBC’ye verdiği 7 Ocak tarihli röportajda bitcoin fiyatının 200 bin dolara çıkabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!