Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Dünya Çapında En Değerli Dördüncü Fintech Şirketi Oldu

CBInsights, fintech ve yatırım sektörüne dair bir rapor hazırladı. Raporda, Ripple şirketi dünya çapında en değerli dördüncü fintech şirketi olarak gösterildi.

Ripple, CBInsights’ın yayınladığı rapora göre dünya çapındaki en değerli 4. fintech şirketi oldu. Listenin ilk sırasında Paytm One 97 şirketi 36 milyar dolar ile bulunurken ikinciliği Stripe şirketi 39.4 milyar dolarlık değerlemesiyle aldı. Üçüncü sırada bulunan Lufax şirketi ise 16 milyar dolarlık bir değere sahip. Ardından 10 milyar dolar ile Ripple geliyor.

ripple-fintechRipple sektörün büyük şirketlerini solladı

CBInsights firmasının 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla değeri 1 milyar doların üzerinde olan fintech şirketlerin dünya çapındaki konumlarına yer verildi. Ölçümlere göre Ripple, küresel çapta dördüncülüğü aldı. Ripple’ın ardından ise sırasıyla sektörün popüler şirketlerinden Coinbase 8 milyar dolar, Robinhood 7.6 milyar dolar, Toast 4.9 milyar dolar ve Circle 3.5 milyar dolarla izledi. 66 unicorn fintech şirketinin bulunduğunu belirten rapor, şirketlerin toplam değerinin yaklaşık 248 milyar dolar olduğunu gösterdi.

ripple-fintechKovid-19 ve diğer faktörlerin fintech finansmanında önemli rol oynadığına değinen CBInsights, fintech finansmanının 2020 yılının 2. çeyreğinde toparlandığını ancak aktivitenin düşüş göstermeye devam ettiğini ortaya koydu. Fonlamalar ikinci çeyrekte 9.3 milyar dolarlık bir artış göstermiş olsa da aylık aktivitenin düşüş gösterdiğini ifade edildi. Görülen bu dalgalı oranların Kovid-19 pandemisiyle birlikte farklı durumlara da işaret ediyor olabileceği söylendi.

Pandemi e-ticaret ve ODL talebini yükseltti

Kovid-19 pandemisinin e-ticaret pazarının büyümesine olan katkısının blockchain teknolojilerinin sektör içinde büyümesini sağladığına da yer verildi. Crypto News Flast’ten Collin Brown’un yaptığı haberde, Kovid-19’un e-ticarete olan talebi artırmasıyla birlikte Ripple gibi On-Demand Liquidity (ODL) ödeme çözümleri sunan fintech şirketlerinin benimsenme oranını yükselttiği ifade edildi.

Ripple, 3 Ağustos 2020 tarihinde paylaştığı raporunda, 2020 yılı ilk çeyrekte ODL’nin RippleNet hacminin %20’sini oluşturduğunu açıklamıştı. 2019 ve 2020 arasında kıyaslama yapan Ripple, ODL hacminin 11 kat artış yaşadığını tespit ettiklerini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!