Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Ethereum (ETH) Geliştiricilerine Kapılarını Açmak İçin Bir Yan Ağı Test Etmeye Başladı

Ripple, Ethereum (ETH) geliştiricilerinin akıllı kontratlarını XRP Ledger (XRPL) blockchain’i üzerinden dağıtmanın yollarını arıyor.

Ripple 17 Ekim tarihinde yayınladığı bir duyuruda, Ethereum Sanal Makinesinin (EVM) an itibariyle ana Ripple ağıyla paralel ilerleyen bir test ağında yayında olduğunu bildirdi.

Ayrıca Ripple, yapılan geliştirmenin üç aşamalı bir sürecin ilk aşaması olduğunu açıkladı. Duyuruya göre 2023’ün başlarında devreye alınması beklenen ikinci aşamada EVM yan zinciri herkese açık hale gelecek ve üçüncü aşamada Ripple tüm yazılımı dağıtacak.

Ripple Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz, şirket hedefinin XRPL ana ağına bağlı bir EVM yan zincirine sahip olmak olduğunu belirtti. Schwartz’ın açıklamalarına göre ağın nihai versiyonunda merkezi bir köprü yerine tüm bileşenlerin ölçeklenebilir ve farklı durumlar için geliştirilebilir olması bekleniyor.

Öte yandan Ripple Labs’ın ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasında geçen izinsiz menkul kıymet satışına dair dava devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!