Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Hindistan Bankası Kotak Tarafından Anlık Havale İşlemleri İçin Kullanılacak

Hindistan sınırları içerisindeki en büyük özel bankalardan birisi olan Kotak Mahindra, Ripple’ın anlık havale yapılabilmesini sağlayan kurumsal blockchain ağı RippleNet’e katılan son finansal kurum oldu.

Yapılan basın açıklamasında [PDF], Kotak Mahindra Bank, San Francisco menşeli Ripple’ın blockchain teknolojisini Hindistan içerisindeki uluslararası havale hizmetlerini sağlamak için kullanacağını belirtti. Kotak özellikle RippleNet üzerinde yapılan bir uçtan diğer uca anlık ödemeleri ve işlemleri takip edebilmek için  Ripple’ın kurumsal blockchain yazılımı olan xCurrent’i kullanacak.

Ripple’ın bu blockchain hizmeti (RippleNet) Ripple’ın kripto para birimi olan XRP kullanmıyor. Bunun yerine xRapid içerisindeki farklı bir ürünü kullanıyor.

Kotak, xCurrent kullanılarak yapılan uluslararası para transferlerinin gerçekleşme süresinin, günler yerine dakikalara inebileceğini de belirtti. Bankadan yapılan açıklamaya göre bankadaki bireysel müşteriler de daha düşük miktarlardaki para transferlerini nispeten daha düşük işlem ücreti oranları ile gerçekleştirebilecek.

Kotak Mahindra’nın bilişim yetkilisi Deepak Sharma şunları ifade etti:

”xCurrent her derde deva oluyor ve müşterilerimize blockchain kullanarak daha şeffaf ile daha verimli bir küresel ödeme hizmeti sunmamızı sağlıyor. RippleNet’e katılmak bizim diğer üyeler ile de bağlantı kurmamızı sağlayarak ödeme ağımızı küresel bir çapta büyütmemizi de mümkün kılıyor.”

Sahip olduğu 1300’ün üzerinde şube ile, Kotak Mahindra Hindistan’ın en büyük özel sektör bankaları arasında yer alıyor ve aralarında bankaların, ödeme sağlayıcılarının, havale şirketlerinin ve bir merkez bankasının da yer aldığı 100 den fazla finansal kurumun bulunduğu RippleNet ağına katılmayı tercih ediyor. Bu yılın başlarında Suudi Arabistan‘ın merkez bankası da, yerel bankaların xCurrent ağı kullanarak ödeme gönderebilmelerini sağlayacak bir blockchain pilot programı çıkartabilmek için RippleNet’e katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment