Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İçin Kötü Haber! Deutsche Bank da JPMorgan’a Katıldı

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi XRP‘nin arkasındaki firma olarak da bilinen Ripple, finans ekosisteminde özellikle kurduğu bankalar arası ve sınır ötesi işlem ağı ile tanınmakta.

Ripple’ın RippleNet isimli ağında yer alan bankaların sayısı 200’ü geçmişken, ünlü firma geçtiğimiz tarihlerde kendi alanına çok büyük bir rakibin girmesine tanıklık etti. ABD’nin en büyük bankacılık kurumlarından olan JPMorgan, 2017 yılında pilot proje olarak başlattığı blockchain tabanlı ödeme ağını 320’den fazla üye banka ile oldukça önemli bir yere getirdi.

Ethereum tabanlı Quorum sayesinde üye bankalarına yeni üye bankalar katmayı başaran JPMorgan, özellikle zorlu ödeme işlemlerinde hem masraftan hem de zamandan tasarruf etmesi ile blockchain teknolojisinin gerçek avantajlarını sergilemekte.

Almanya’nın en büyük bankası konumunda olan Deutsche Bank da yeni yaptığı bir açıklama ile JPMorgan’ın IIN isimli ağına katıldığını duyurdu. Ağda Deutsche Bank büyüklüğünde birkaç bankacılık kurumunun yer alması aslında bunun ne denli başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğinin de kanıtı niteliğinde.

JPMorgan 2019 yılının sonuna kadar üye banka sayısını 400’e çıkartmayı planlıyor ve eğer bu gerçekleşirse zaten zor günler geçiren Ripple için işler daha da zorlaşacak diyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment