Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Galatasaray Kendi Token’ını Piyasaya Sürecek!

Türkiye’nin üç büyüklerinden birisi olan Galatasaray, küresel çapta birçok dünya devinin kendi taraftar token’ını piyasaya sürmesinden sonra bunu yapan en güncel isim oldu.  Galatasaray’dan önce benzer bir hamleyi Paris Saint-German, Juventus, AS Roma ve Atletico Madrid gibi birçok başka takım da atmıştı.

Galatasaray ve Socios.com Ortaklığı

Galatasaray tarafından yapılan açıklamada blockchain firması Chiliz ile yeni bir ortaklık imzalandığı ve bu ortaklık kapsamında Galatasaray’ın Socios.com’a katıldığı ifade edildi. Galatasaray bu kapsamda aslında Türkiye içerisinde bir ilke de imza atmış oluyor.

Taraftar Token’ı olarak bilinen varlık temel olarak kullanıcılara ne kadar fazla token’a sahip olurlarsa, kulübe ait oylamalarda o kadar fazla oy gücüne sahip olmalarını sağlarken aynı zamanda çeşitli özel deneyimlerden faydalanmalarını da mümkün kılacak. Galatasaray Taraftar Token‘ı 2020 yılının ilk çeyreğinde Socios.com üzerinden satın alınabilecek ve taraftarlar bunun yanı sıra Socios.com’un kendi token’ı Chiliz‘i (CHZ) de listelenmiş olduğu kripto para borsaları üzerinden kullanabilecekler.

Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Dorukhan Acar konu hakkında şunları ifade etti:

”Galatasaray olarak Socios.com projesine katılmaktan ve bu heyecanlı yolculuğa başlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni iş birliği taraftar etkileşimi ve küresel taraftar kitlemize erişimimiz açısından bizim için yeni bir fırsatlar dünyası yaratacak olmakla birlikte dijital dönüşüm stratejimizin de bir diğer önemli kilometre taşı olacak.”

Galatasaray.org tarafından yapılan resmi açıklamada binlerce “Taraftar Token’ının,uygulamanın artırılmış gerçeklikte konum belirleme özelliği Token Avı’yla ücretsiz olarak dağıtılacağı müjdesi de verildi.

Token Avı uygulamasının canlı bir örneğini aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment