Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ile Nelnet’ten Güneş Enerjisi Projelerine 44 Milyon Dolar Yatırım

Blockchain şirketi Ripple, Nelnet Renewable Energy ile birlikte Nelnet’in güneş enerjisi yatırım fonlarından birine ESG odaklı, 44 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Büyük kısmı Ripple’a ait olmak üzere iki ismin ortak olarak yaptığı yatırım, ABD genelindeki güneş enerjisi projelerinin fonlanması için kullanılacak.

Ripple Nelnet Renewable Energy Fund’ın fonlayacağı projelerin, gelecek 35 yıl içerisinde 1.5 milyon tondan fazla karbondioksiti telafi edebileceği tahmin ediliyor. Bu miktar 154 milyon galonluk benzin tüketiminin yol açtığı karbon salınımına denk tutuluyor.

Ripple’ın sosyal etki biriminden sorumlu Ken Weber, finansal hizmetler endüstrisinin karbon ayak izini azaltmak için oluşturulan fon hakkında, “Gelecekte kullanılacak enerjinin temiz olacağını garanti altına almak, sadece ekonomik büyümeyi ilerletme değil, dünyanın da daha sürdürülebilir olacağından emin olma amacıyla pek çok endüstride büyük bir öncelik haline geldi. Kripto paralar ve blockchain gitgide daha çok benimsenirken, geleceğin finans sistemlerinin altında bu teknolojinin yatacağı çok açık.” dedi.

Ripple aynı zamanda kripto para endüstrisini 2030 yılına kadar tamamen yenilenebilir enerjiye dayalı hale getirmeyi ve kripto paraların karbon salınımını nötrlemeyi hedefleyen Crypto Climate Accord adlı insiyatifin üyeleri arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!