Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kendi Tokenını Çıkaran Fenerbahçe Üçüncü Çeyrekte Kâr Açıkladı

Ağustos ayında Fenerbahçe Token’ın ($FB) arzını gerçekleştiren Fenerbahçe, pazartesi günkü açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 471.2 milyon dolar gelir elde etti.

Bir önceki yılın aynı döneminde 31.2 milyon lira zarar açıklayan Fenerbahçe, 1 Haziran ile başlayıp 31 Ağustos ile sonlanan dönem içerisinde 255.5 milyon dolar net kâr elde etti.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe’nin taraftar tokenı, ağustos ayında kripto para borsası Paribu üzerinden arz edildi. Kulüp, bu tokenın ön satışından 268.5 milyon lira gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Token sahibi kulüpler arasına katılan Fenerbahçe, bu dönem için 471.2 milyon lira hasılat açıklayarak, bir önceki dönemde açıklanan 120 milyon liralık sayıyı yaklaşık dörde katladı.

Fenerbahçe; üçüncü çeyrekte 37 milyon liralık net kâr elde eden Galatasaray ile birlikte dört büyük kulüp arasında kârda olan iki isimden biri oldu.

Kendi taraftar tokenını Şubat 2020’de Socios.com uygulamasında arz eden Galatasaray, Mayıs 2021 tarihli açıklamaya göre kulübe bir sezonda 100 milyon liranın üzerinde gelir üretti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!