Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucu Ortağı Chris Larsen, Forbes’in En Zenginler Listesine Giriş Yaptı

Chris Larsen senelik olarak yayınlanan Forbes’in en zenginler listesine 383. en zengin kişi olarak giriş yaptı ancak kendisinin diğerlerine göre farklı bir özelliği var: yalnızca kripto para birimleri ile ilişkili varlıkları ile bu listeye girmeyi başaran tek kişi konumunda.

Forbes 2018 yılı için olan Forbes 400 listesini geçtiğimiz hafta yayınladı ve listeye göre Larsen’in net değeri 2.1 milyar dolar civarında. Amazon’un sahibi Jeff Bezos, bir yıl içerisinde 78.5 milyar dolar kazanarak sonunda yıllardır listenin zirvesinde bulunan Bill Gates‘i toplam 160 milyar dolarlık serveti ile geçti. Gates daha önce 24 senedir listenin zirvesindeydi. Larsen ile beraber listeye giren başka bir isim ise Dropbox CEO’su Drew Houston oldu.

Zenginler Daha da Zenginleşiyorlar

Listeye bakıldığında zaten zengin olan isimler daha da zenginleşmekte. Listeye girebilmek için minimum 2.1 milyar dolarlık bir servete sahip olmak gerekiyor. 2018 yılında yayınlanan bir Credit Suisse raporuna göre, 2018 yılında dünyanın en zengin %1’lik kısmı artık bütün küresel varlığın yarısını elinde tutmakta. Bu durum 2030 yılına kadar 3’te 2 gibi inanılmaz bir orana çıkabilir.

Larsen takriben 5.19 milyar XRP tokenine sahip ve bunun yanı sıra XRP’nin üst firması Ripple’ın da hisselerinin bir kısmını elinde tutmakta. Geçtiğimiz Ocak ayında Forbes’in raporuna göre Larsen’in net değeri 37.3 milyar dolardı. O tarihlerde XRP’nin birim fiyatı 2.39 dolarken, basın saatine göre bu fiyat 0.47 dolara kadar düştü. Larsen’in net varlık edğeri de 2.1 milyara kadar geriledi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment