Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucu Ortağı ve Circle CEO’su, IMF’nin ”Üst Düzey Danışmanlar” Grubuna Dahil Oldu

Kripto para ve blockchain teknolojisinin kurumsal düzeye geçiş yapması her geçen gün daha da artıyor ve piyasa gelişmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz tarihlerde Singapur içerisinde bir araya gelen ve oluşturulan IMF‘nin (Uluslararası Para Fonu) Üst Düzey Danışmanlar grubu da kripto para piyasasının kurumsallaşmaya başladığının bir kanıtı olarak gösterilebilir çünkü söz konusu gruba kripto para dünyasından oldukça önemli isimler dahil oldu.

IMF konu hakkında yaptığı açıklamada oluşturulan heyetin temel olarak Fintech süreçlerine, verinin nasıl kullanıldığına ve siber güvenlik konularına odaklanacağını vurguladı. İlk olarak Bali Fintech Toplantısının gündemi olarak değinilen bu konu sonunda hayata geçirildi.

Söz konusu toplantının gündem maddeleri arasında finansal teknolojilerin çeşitli piyasalardaki hızlı büyümesi de yer almaktaydı ve bu konu içerisine Ripple kurucu ortağı ve yöneticilerinden birisi Chris Larsen de dahil oldu ve bu durum kripto para dünyasında önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Aynı heyete kripto para dünyasından dahil olan bir başka üst düzey kripto para ismi ise Circle CEO’su Jeremy Allaire oldu. Allaire toplantıda özellikle finansal hizmetlere ve finansal ürünlere erişimin genişletilmesi maddesinin konuşulması sırasında gündeme geldi ve uluslararası ödemeler ile sınır ötesi ödemelerin geliştirilmesi amaçlandı.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Forbes ve buna benzer çeşitli önde gelen geleneksel finans sektörü dergilerinde de kripto para sektöründen birçok isim dünyanın  en etkili isimleri arasına giriş yapmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment