Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SEC Ayın Son Duruşmasında Bir Araya Geliyor

Ripple ve SEC, 30 Nisan Cuma tarihli duruşmada bir kez daha karşı karşıya gelecek. Nisan ayının son duruşması, Türkiye saatiyle 17:00’da başladı.

Davayı takip etmek isteyenler, geçmişte olduğu gibi bugün de telekonferans yoluyla düzenlenecek duruşmaya katılabilecekler. Duruşma sırasında sesli ve/veya görüntülü kayıt alımına müsaade edilmeyecek.

Yurt dışı regülatörler hakkında konuşulabilir

Hakim Sarah Netburn tarafından yönetilecek duruşma, önceden dile getirildiği üzere SEC’nin mutabakat anlaşmaları ile ilgili ilerliyor.

SEC, ABD dışındaki regülatörler ile irtibat kurarak bunlardan Ripple ve XRP hakkında bilgi talebinde bulundu. Şu ana dek hangi ülkelerin düzenleyici kurumlarıyla anlaşmaya varıldığı, açıklanmadı.

Ripple’ın avukatları, 23 Nisan’da Hakim Netburn’e bir mektup göndererek SEC’nin bu girişimlerine itiraz ettiler. Mektupta, “SEC’nin yabancı regülatörlerin iş birliğinden faydalanmasına, gizlice hareket etmesine izin verilmemeli.” ifadesi kullanıldı.

Duruşmadan 2 gün önce yeniden gündeme geldi

Ripple Labs avukatları, 28 Nisan’da başka bir mektup daha gönderip itirazlarını yinelediler. Bu mektupta, SEC’nin bilgi toplama girişimlerinin “mahkemenin yetki alanını” aştığı savunularak şu açıklamada bulunuldu:

“SEC’nin söylemlerinin aksine, ne mahkeme ne (davalı taraf), SEC’nin bulunduğu taleplere dair bilgi sahibi. Bu taleplerin iletildiği üçüncü partiler, hangi yabancı regülatörlerle iş birliği arandığı, talep edilen belgelerin türü bilinmiyor.”

SEC, 29 Nisan’da Hakim Netburn’e bir mektup gönderip şu ana dek hiçbir yabancı regülatöre dayatmada bulunulmadığını belirtti ve Ripple’ın itirazlarına karşı çıktı.


GÜNCELLEME (17:25): Ripple avukatları, duruşmada itirazlarını bir kez daha gündeme getirdiler. SEC’nin, yabancı regülatörlerle yaptığı görüşmelere dair mahkemeyi bilgilendirmesi isteniyor.

GÜNCELLEME (17:41): SEC, yurt dışındaki regülatörlerin kendisine bilgi vermek gibi bir yükümlülüğü olmadığını, Ripple’ın iletişime geçmesi halinde bu regülatörlerden bilgi alabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!