Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’da Bulunan Bir Daire 21 Bitcoin’den Satışa Çıktı

Hollanda’da bulunan bir çatı katı dairesi, 21 Bitcoin’den satışa çıktı. 1 milyon dolardan fazla değeri olan daire, alıcılarını bekliyor.

Hollanda’nın Veghel şehrinde satışa çıkan daire, Brabants Dagblad haberine göre Bitcoin ile satın alınabildiği gibi geleneksel olarak euro ile de alınabiliyor. Broker Bart Greijmans, geçmişte bazı ev sahiplerinin kripto para ile satış yapmayı denediklerini ancak başarısız olduklarını belirtti.

Broker, bu daire Bitcoin ile satılırsa Hollanda’da ilk kez Bitcoin ile gayrimenkul satışı gerçekleşmiş olacağını söylüyor.

Satışa çıkan daire kırmızıyla işaretlenen yerde bulunuyor.

Evi pazarlamak için ekleme yapıldı

Greijmans, başlarda pek hareketlilik olmadığından çatı katındaki daireye 80 metrekarelik teras yaptırdı. Broker, bunu yapma nedeninin reklam ve pazarlama olduğunu ifade etti. Ayrıca, “İyi bir araştırma yaptık, Bitcoin ile alım/satım yapmanın mümkün olduğunu gördük.” dedi.

Bart Greijmans, potansiyel bir alıcının Bitcoin ile ödeme yaparak daireyi satın almak istediğini söyledi ancak “Anlaşma var ama satışın tamamlanması için imzaların atılması gerekiyor.” diye açıkladı.

Bitcoin fiyatındaki volatiliteyi hesaba kattılar

Daire, çeşitli web sitelerinde satışa sunuldu. Başlangıçta Bitcoin fiyatı 53.400 euro (64.533 dolar) seviyesindeydi ve bu seviyede kalması bekleniyordu. Fakat BTC fiyatı 10 bin dolar kadar düştü. Bart Greijmans ve meslektaşları ise BTC fiyatında görülebilecek volatiliteyi hesaba katmışlardı.

Greijmans, “Belki satış sırasında Bitcoin fiyatı yeniden yükselir. Tabii euro ile yapılan ödemeyi de her zaman BTC’ye dönüştürebiliriz.” dedi. Broker, tüm bu işlemlerin yasal olarak doğrulandığını ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!