Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat’ten Ethereum İçin 10.000 Dolar Hedefi

Fundstrat Global Advisors, Ethereum fiyatına yönelik bullish tahminini son raporunda yineledi. Şirket, Ether fiyatının yıl içinde 10.000 dolara yükselebileceğini söylüyor.

Fundstrat, yayınladıkları raporda Ethereum için neden hala bullish olduklarını açıkladı. Şirketin Ether fiyatının yükseleceğine olan inancının temelini, Ethereum ekonomisinde ağdaki büyük gelişmeler sonucunda görülen aktivite oluşturuyor.

Ethereum’a geçiş var

Şirket, kripto para piyasasına adım atan yeni yatırımcıların genelde ilk olarak Bitcoin’i duyduğunu ve diğer kripto paralar hakkında bilgi sahibi olmadan BTC aldıklarını söylüyor.

Fundstrat, kurumsal yatırımcıların da yeni yatırımcılara benzer şekilde diğer kripto varlıkları yeni yeni öğrenmeye başladıklarını ifade ederek bu durumu Bitcoin’den; Ethereum, DeFi ve web 3.0 uygulamalarına doğru görülen geçişle bağdaştırıyor.

Ethereum ve bitcoin kıyası

Ether’in piyasa değeri, son haftalarda Bitcoin piyasa değerinin yaklaşık yüzde 30’una yükseldi. Bununla birlikte, Ethereum’un piyasa değerinin Bitcoin’den düşük olduğu ancak işlem ücreti gelirinin Ethereum’da daha yüksek olduğu görülüyor.

Bitcoin’in yıllık işlem ücreti, sene başından bu yana 2 milyar dolar civarında olurken Ethereum’un 7 milyar dolar seviyesinde.

ethereum-bitcoin-grafik
Piyasa değeri karşılaştırması (solda), işlem ücret getirisi (sağda)

2021’de Ethereum tabanlı DeFi ekosistemine kitlenen varlıkların toplam değeri 67 milyar doları aştı. Fundstrat, DeFi uygulamalarının Ethereum ağına yaklaşık üç katlık bir getiri sunduğunu belirtiyor.

2021 tahminleri

Şirket, Bitcoin’in bu yıl 100.000 dolara, Ether’in 10.000 dolara kadar çıkabileceğini söylüyor. Fakat sadece bu iki kripto para için değil, genel olarak kripto para piyasası için bullish oldukları belirtiliyor. Rapora göre, bu yıl kripto para piyasasının toplam değeri 5 trilyon dolara kadar çıkabilir.

Ether fiyatı, CoinGecko’ya göre 1 Mayıs’ta 2.872 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Nisan başından bu yana yüzde 50 oranında değer kazanan Ether, 330 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!