Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Sonunda Harekete Geçti!

Son aylarda eleştirilerin hedefinde kalan San Francisco merkezli start-up firması Ripple, uzun bir süreden sonra olumlu bir hamle yaptı ve kendi merkeziyetsiz finansal ürünlerini (DeFi) geliştirmek için Logos Network isimli ödeme platformunu satın aldı.

27 Eylül tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, Ripple’ın Xpring isimli girişimi ve şirketin yatırım kolu, Logos Network’ü yaptığı yatırım ile bünyesine kattı. Logos Network aslında hız ve ölçeklenebilirliğe odaklı bir dağıtık defter tabanlı ödeme platformu olarak bilinmekte ve Ripple’ın ilgisi de bu yüzden gibi gözüküyor.

Logos’un kurucusu ve CEO’su Michael Zochowski konu hakkında yaptığı açıklamada DeFi ürünlerine liderlik etmenin yanı sıra yeni ilişkiler de kuracaklarını iddia etti:

”Ekibimizin Xpring platformu üzerinde neredeyse her düzeyden projeler hakkında çalışmasını bekliyoruz ancak temel odak noktası DeFi uygulamalarının geliştirilmesi olacak. Ödeme ve finans dünyasının geleceğinin blockchain ile merkeziyetsizlikten geçtiğine olan inancımız da hala devam ediyor.”

Xpring Ağutos ayının ortalarında Coil platformuna 1 milyar XRP (o anki değeri ile yaklaşık 265 milyon dolar) değerinde bağış yapmıştı. Coil is bu bağış ile internet üzerinde XRP tabanlı bir ekosistem oluşturacağını açıklasa da, projeden henüz ciddi bir gelişme duyurusu yapılmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment