Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Stratejisti Cory Johnson: XRP, Bitcoin 2.0 Versiyonudur

Bitcoin‘in büyüme ve ölçeklenebilme sorunu, bütün piyasanın şaha kalktığı 2017 yılının Aralık ayından beri ortada olan bir sorun. Yaşanan işlemlerin fazlalığı sonucu ağın tıkanması, 2017 yılının Aralık ayında ciddi sıkıntılara yol açmıştı ve görünüşe göre bu konuda hala bir takım aksaklıklar mevcut.

Bitcoin blockchain ağında bu sorunu çözmek için geliştirilmeye başlanan Lightning Network‘un, tam olarak 2020 yılında hazır olacağı tahmin ediliyor. Bu bekleyiş de hali hazırda %90 ve üzeri kapasitede çalışan Bitcoin ağı için zor günler yaratmaya devam ediyor.

XRP, Bitcoin 2.0’dır

XRP’nin arkasındaki firma olan Ripple’ın piyasa stratejisti Cory Johnson, yakın zamanda yaptığı konuşmasında Bitcoin’in yaşadığı sıkıntılara değindi ve XRP’nin aslında Bitcoin 2.0 olduğunu da vurguladı.

Paul Krugman gibi insanların bunun gibi sebepler yüzünden durmadan blockchain ve ”kripto ile ilgili bütün şeylerde” durmadan eleştiri yaptıklarını da anlatan Cory, sözlerine şu şekilde devam etti:

”Yapacaklar şey, bir blockchain ağını gösterip, bunun hiçbir şey için işe yaramayacağını söylemek. Bitcoin üzerinde bir işlem yapmak 20 dakika sürüyor.”

Ripple’ın XRP kripto para birimini ‘Bitcoin 2.0’ olarak gördüğünü ifade eden Cory, bunun saniyede 1500 ile 2000 işlem yapabildiğini ve Bitcoin yerine Visa ile kıyaslanması gerektiğini vurguladı.

Satoshi hakkında da yorumlarda bulunan Cory, şunları ifade etti:

”XRP’yi yapan adamlar, Satoshi’nin Bitcoin hakkında yazdığı whitepaper’a baktılar ve bunun harika olduğunu söylediler. Bu belirli bir ölçüde mantıklı olabilir ancak bunun problemleri ne olabilir? Her bir işlemde tamamiyle açıklık ve şeffaflık gerektirmesi konusunda problemler olabilir.”

Bazı kurumların gizlilik isteyebileceğini belirten Cory, XRP’nin bunu sağladığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment