Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Topluluğu Yeni XRP Logosu İçin Kolları Sıvadı

XRP topluluğu XRP token logosunu yenilemek ve yeniden tasarlamak için farklı farklı fikirler öne sürüyor. Twitter üzerindeki XRP sembolü kullanımı karışıklığa yol açtığı için topluluk XRP’yi şimdiki Ripple logosundan ayırmak ve farklı bir logo tasarlamak için kolları sıvadı.

Proje, Alexavier Guzman’ın XRP’nin ISO 4217 para birimi kodu kullandığını fark ettikten sonra başlatıldı. Başlatılan proje açık kaynak yazılıma sahip bu sayede isteyen kişiler bununla ilgili GitHub sayfasından projeye katkı sağlayabilirler. Alexavier yazdığı maddelerde şunları belirtiyor:

”Projenin amacı XRP topluluğunun potansiyel ve kullanılacak bir sembol için önerilerde bulunmasını sağlayıp bunu XRP miktarını gösterirken kullanmak ve gözden geçirmeleri için Unicode Consortium’a sunmaktır.”

Unicode Consortium, Evrensel Kod standardının geliştirilmesi, genişletilmesi, kullanımını yaygınlaştırılmasını ve yazının modern yazılım ortamında sunulmasını amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Projenin ana fikri, XRP’ kripto para birimini temsil eden tek bir ortak sembol kullanımını sağlamak. Bitcoin, Litecoin ve diğerlerinde de görüldüğü üzre sembol bunun bir para birimi olarak gösterilmesi amacıyla kullanılacaktır. Topluluğun kararı açısından ortak bir paydaya ulaşıldığı zaman bu sembol daha sonra Unicode Consortium’a sunulmak üzere, ”farklı yazı fontları ve resim formatlarıyla değiştirilip türetilecek.”

Guzman’a göre sembol XRP para biriminin evrensel olarak mevcut oluşunu simgeleyecek. Bitmiş bir ürün olarak eğer Unicode Standard’a eklenirse sembol herkes tarafından kullanılabilecek. Bir sembol yaratmanın ve ISO kodunun neden yeterli olmadığının ana sebebi, XRP’nin, Ripple şirketinden ayırt edilebilmesinden kaynaklanıyor. XRP para birimi Ripple Inc. tarafından sunulan bir kaç üründen birisi olsa bile bu ikisi arasındaki farklılıkları bilmek önem arz ediyor.

Aşağıda @XRPsymbol twitter hesabı üzerinden topluluğun önerdiği bir kaç sembol örneği bulunuyor:

 

Guzman’ın da dediği gibi:

”XRP’nin arkasındaki topluluk Ripple’ın yapılmasına yardım ettiği yenilikler ve teknolojiler konusunda gerçekten çok tutkulu, ancak Ripple’ın XRP’yi kullanma biçimi XRP’nin sahip olduğu sınırsız kullanım yöntemlerinden sadece bir tanesi..”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment