Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verge’de Ciddi Düşüş Yaşanıyor

Porn Hub ile yaptıkları anlaşmanın ardından ciddi bir yükseliş ve ivme kazanan Verge (XVG) şu sıralarda son dönemin en kötü günlerini yaşıyor. Özellikle yaptıkları anlaşmalar ve iş birliklerinin duyurulmasının ardından ciddi bir ivme kazanan Verge, şu anda ciddi bir düzeltme ile karşı karşıya kalmış durumda. Bugün yüzde 3.68’lik bir değer kaybı yaşayan Verge, şu sıralar 0.057 dolardan işlem görüyor.

Son birkaç günde piyasanın Bitcoin başta olmak üzere yaşadığı düzeltmeye en sert tepkilerden birini veren koin, toplam işlem hacminde de ciddi bir düşüş yaşayarak ilk 25’teki yerini kaybetti. Verge, şu anda ZRX’in önünde listede 28. sırada yer alıyor.

Piyasalarda bu dönemlerde başlayan ve ciddi sayılabilecek düşüş hakkında konuşan kripto para analisti Dharan, şunları söyledi:

”Şu anda piyasada elindekini satan bir hayli fazla sayıda yatırımcı var ve bu da, düşüşe adeta odun taşıyor. Birçok indikatörde olumsuz göstergeler mevcut ve bu düşüşten en ağır etkilenen koinler hiç şüphesiz Ripple (XRP), Verge (XVG) ve Stellar (XLM).”

Dharan bir yatırımcı olarak dahi böylesi bir düşüşü bu zamanlama ve miktarda beklemediğini belirtirken, bir anda neredeyse tüm kripto para piyasasının elindekileri çıkarmaya başladığını belirtti. Verge’ün çok ciddi reklam ve PR çalışmalarına rağmen bu hale gelmesinin de düşüşün boyutunu açıkladığını belirten Dharan, zaman ile her şeyi daha net göreceklerini de ifade etti.

Dünyaca ünlü bir borsa platformu olan Abra’dan yapılan ve Monero (XMR), Verge (XVG), NEO ve diğer birkaç kripto paranın listeleneceğini müjdeleyen açıklamada dikkat çeken bir diğer husus da, XVG’nin diğer kripto para enstürmanlarından ziyade direkt olarak itibari para ile alınabilmesinin de yolunun açılmasıydı. Ancak daha sonra XVG’nin önce Bitcoin’e oradan da nakte çevrileceği habeleri gelince, Abra’nın bu kararını protesto eden bazı insanlar tepkilerini sosyal medya platformları üzerinden dile getirdi.

Bir Twitter kullanıcısı olan Heidi, şu ifadeleri kullandı:

”Gerçekten alt koinleri direkt olarak itibari paraya çevirme şansımızın olmadığı bir borsayı kim kullanmak ister ki? Bu, tam bir saçmalık.”

Bir başka Twitter kullanıcısı Buddu ise şunları yazdı:

”Coinbase’i bir süredir kullanıyorum. Bu konu ile ilgili de birkaç deneme yapacağım. Komisyonların Coinbase’deki gibi canvarca ve insafsızca fazla olacağını düşünmüyorum.”

Reddit’de de konu bir hayli sık bir şekilde tartışıldı. Bir reddit kullanıcısı; tüm bu haberlerin ve düşüşlerin manipülasyon olduğunu savunurken, temkinli olacağını ve elindeki Verge’leri satmayacağını belirtti. Fiyatın tekrardan ne zaman yükselişe geçeceğinin de bilinemeyeceğini belirten kullanıcıya destek veren bir başka Reddit kullanıcısı ise şunları yazdı:

Gelecek hafta, Consensus 20018 haftası. Birçok büyük kaynağa göre, fiyatlarda büyük bir artış yaşanacak. Bazıları yüzde 75’i bile geçebilir diyor. Eğer bir balina olsaydım ve piyasanın düşmesini isteseydim, etkinlikten önce düşük fiyattan hepsini toplardım.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment