Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve Bitcoin Cash’den Sonra Sıra Bitcoin’de, Bitcoin Japonya’nın SBI Borsasında Listelendi!

Japonya’nın Stragetic Business Innovator Group (SBI GROUP) isimli dünya devi firması yeni piyasaya sürdüğü kripto para borsası hakkındaki yeni gelişmeleri açıkladı. Şirketin hedefi ülke için en iyi kripto para hizmetini sunabilmekti.

Japonya’nın en büyük mali yönetimlerinden birisinin alt kuruluşu olan SBI Virtual Currencies kripto para borsası Bitcoin‘i listelediğini duyurdu. 18 Haziran tarihinden itibaren müşteriler BTC/JPY ticari eşini kullanarak işlem yapabilecek ve bunu yaparken VCTRADE hizmetinden faydalanacak.

18 Haziran tarihiden sonra müşteriler borsanın Vctrade hizmetini kullanarak BTC/JPY ticareti yapabilecek. Bu ticari eş 8 Haziranda eklenen BCH/JPY eşinden yaklaşık 10 gün sonra gerçekleşiyor. Bitcoin’in lider kripto para konumunda olmasına rağmen Ripple ve Bitcoin Cash’den böylesine bir gecikmeyle listelere girmesi topluluktan şaşkınlık yaratacak olsa da hiç girmemesinden daha iyi diyebiliriz. Japonya’nın SBI Holding’inin sahip olduğu SBI Virtual Currencies isimli borsa yakın zamanda yeni hizmeti olan VCTRADE’i tanıtmıştı. Bu hizmet ve borsanın kendisi de bir çok gecikme ve türlü türlü zorluklardan sonra kripto topluluğu ile buluşabilmişti. SBI Virtual Currencies Japonya içerisinde hükumet onaylı olan 16 borsadan bir tanesi.

Strategic Business Innovator Group (SBI) Tokyo, Japonya merkezli bir mali hizmet şirketi. Şirket menkul kıymet, kredi, mali danışmanlık vb. hizmetler sunmakta. Şirket, SBI Securities Co. Ltd. gibi 8.5 milyona yakın finansal iştirak hesabına sahip olup Japonya’nın en büyük menkul değer aracı kurumlarından bir tanesi.

Bundan 10 gün önce Bitcoin Cash de SBI borsasında listelenmişti. BCH, BTC’den önce eklenmişti ancak ilk kullanılabilen kripto para Ripple olmuştu. Bütün bunlara rağmen 18 Haziran tarihinden itibaren BCH, BTC ve XRP SBI Virtual Currencies borsasında işlem görebilecek.

Bütün bu kripto para birimleri için müşteriler 500 yen (5.5 dolar) ve 5 milyon yen (45.261 dolar) arasında işlem yapabilecek. Veya alternatif olarak kripto para alış veya satış emirlerini 0.0001 ve 40 BCH, 0.0001 ve 5 BTC, veya 10 ve 70.000 XRP üzerinden koyabilecekler.

Basın saatine göre Bitcoin 6.737 dolar birim fiyattan işlem görmekte olup 115 milyar dolar civarında toplam piyasa hacmine sahip. Yeni gelen bu listelenme haberi Bitcoin’e bir bayram şekeri olmuş gibi gözüküyor çünkü BTC son 24 saat içerisinde %4.08’lik bir artış göstermekte ve tablolar yeşile dönmüş.

Bakalım bu listelenme piyasanın genelini de etkileyebilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment