Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve XRP’ye Karşı Bitcoin ile Ether – Çin’e Karşı ABD! Kripto Paralar Politik Araç Olarak Mı Kullanılacak?

Çin, sahip olduğu Bitmain ve Bitwei gibi önemli madencilik firmaları ile, neredeyse kripto para piyasasının oluştuğu tarihlerden beri kripto para madenciliği endüstrisinin zirvesinde yer almakta. Bu sebepten ötürü Çin’in Bitcoin üstündeki egemenliği ciddi boyutlara ulaşıp, ABD gibi en büyük rakipleri için acil durum sinyalleri oluşturmaya başladı. Konu hakkında su yüzüne çıkan bir çok haberde, Trump yönetiminin Çin’in BTC egemenliğine rakip XRP’yi destekleyebilecekleri belirtilmekte.

Bugün sabah saatlerinde yayınladığımız bir haberde de belirttiğimiz üzre, Ripple‘ın baş stratejisti ve piyasa uzmanı Cory Johnson, Beyaz Saray yetkilileri ile çoktan görüşme sağladı bile. Johnson kripto odaklı bir haber kanalı olan Breaker’a verdiği demeçte, XRP’nin sahip olduğu iki özellik ile çoktan başa oynamaya başladığını vurgulamıştı. XRP herhangi bir madencilik gerektirmediği ve aynı zamanda çevreci olduğu için, bir çok kurum tarafından öne çıkarılmakta.

Johnson bunun yanı sıra Beyaz Saray’ın XRP hakkındaki düşüncelerini de şöyle ifade etti:

”Özellikle Beyaz Saray Bitcoin madenciliğinin %80’inin Çin kaynaklı olması ve yine Ether madenciliğinin çoğunluğunun Çin kaynaklı olması konularının ne anlama geldiği hakkında düşünüyor gibi gözükmekte.”

Bilindiği üzre geçtiğimiz aylarda iyice kızışan ve zirve yapan Çin – ABD gerilimi, konu kripto para birimleri olunca pek de zarar veren türden bir gerilim olmayabilir. Bunun temel nedeni ise iki hükümetin de söz konusu lider kripto para birimlerini geliştirmek adına verecekleri destek, aslında bütün kripto para piyasası için devasa bir likidite sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment