Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron ve Endüstri Devi Baidu Ortaklığının İç Yüzü!

ODaily haber kaynağı tarafından 15 Ekim tarihinde yayınlanan bilgilere göre, Tron’un ”milyar dolarlık endüstri devi” ile yapacağı ortaklığın Baidu ile olacağı dedikoduları bir nebze doğru olsa da, ortaklığın kapsamı sanıldığı kadar büyük değil.  İddialara göre ortaklık aslında blockchain tabanlı olmak yerine,  bulut sunucu alanları konulu olacak. Yine de iki firma arasındaki ortaklık hakkında hiçbir resmi açıklama veya doğrulama olmadı.

Haberin içeriğinde değinilen yerel bir kripto haber kaynağı CNLedger, Baidu Cloud ile Tron’un ”temel bulut işlemleri” için iş birliği yapma konusunda bir ortalık sağlamış durumda olduğunu vurgulamakta. İddiaya göre iki taraf da birbirleri ile uyumluluğu en üst seviyeye çıkarmak ve Baidu Cloud üzerinde ”bir şeyler kurmak, beraber çalışmak ve blockchain ürünlerinin sorunlarını çözmek” için çaba sarf edecek.

Ancak yine haberde yer alan bilgilere göre ortaklık Baidu’nun temel bulut sunucusu kaynaklarını satın alma ve kullanma ile sınırlı olacak ve ”blockchain seviyesinde” bir birlikteliği kapsamayacak.

Dahası, ODaily’nin aktardığına göre Baidu ortağından ayrı olarak kendi ”Blockchain Ticarileşme Süper Ortak Planı v1.0” isimli ürününü piyasaya sürmeyi planlıyor ki bununla beraber ”tarafların hepsi için faydalı” olacak bir ekosistem kurup, elde edilen geliri ”ticari süper ortaklar” ile paylaşmayı ve teknolojiyi keşfetmeyi amaçlamakta.

Yani temel olarak Justin Sun’ın ”milyar dolarlık endüstri devi ile ortaklık” olarak lanse ettiği olay, Tron’un Baidu’dan bulut hizmeti satın alması tadında bir yenilik ve bu bile aslında piyasalarda gerçek gelişmelerin değil, gelişme belirtilerek vaat edilen haberlerin ve bunun yarattığı etkinin piyasaya hareket getirdiğini gözler önüne sermekte. Bunu kanıtlar nitelikteki durum ise Justin Sun’ın söz konusu duyuru tweetini attığında TRX fiyatının %10 yükselmesi olarak gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment