Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, XRP Davasında SEC’in Peşini Bırakmıyor: Süreç 2025’e Sarkacak

Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden davasında bir karşı temyiz başvurusunda bulunacağını açıkladı. Bu adım, SEC’in kendi temyiz süreci devam ederken Ripple’ın yasal savunmalarını koruma amacı taşıyor.

SEC, Aralık 2020’de Ripple’a açtığı davada temyiz başvurusunda bulunmuştu. Ripple’ın karşı temyizi, şirketin davadaki argümanlarını muhafaza etme amacı taşıyor.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, bu hareketin özellikle yatırım sözleşmesi kavramına ilişkin önemli argümanları masada bırakmamak için yapıldığını belirtti. “Sözleşmede temel haklar ve yükümlülükler bulunmadıkça yatırım sözleşmesi olamayacağı argümanını korumak istiyoruz” dedi.

Temmuz 2023’te Hakim Analisa Torres, Ripple’ın XRP’nin borsalara programatik satışlarının federal menkul kıymet yasalarını ihlal etmediğine karar vermişti. Bu karara göre XRP, bir menkul kıymet olarak değerlendirilmedi.

Ripple-SEC mücadelesi yeni yılda devam edecek

Ripple’ın karşı temyiz başvurusu, SEC’in daha önceki başvurusu gibi, ileri bir tarihte daha ayrıntılı bir argüman sunulacağının bir bildirimi niteliğinde. Alderoty, iki tarafın önümüzdeki haftalarda argümanlarının genel bir tanımını sunmaları gerektiğini belirtti ancak spesifik detayların açılış brifinglerinde yer alacağını söyledi. SEC’in brifinginin Ocak ayı sonuna doğru gelmesi beklenirken, Ripple’ın açılış brifinginin ve SEC’in brifingine karşı argümanlarının daha sonra sunulacağı ifade edildi.

Alderoty, davayı takip edenlerin bu süreçte kafa karışıklığı yaşamaması gerektiğini söyledi ve “Hakim doğru bir karar verdi ve temyiz mahkemesinin bu konuda nihai bir netlik sağlayacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, ABD’nin bu konuda mahkeme kararlarından ziyade yasal düzenlemelere dayalı bir çözüm üretmesi gerektiğini de vurguladı.

“Ancak bu çözüm olmadığı sürece, davalarla savaşmaya ve sektöre netlik getirmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!