Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Dur Durak Bilmiyor: 3 Doları Da Geçti

1 $ sınırını geçmesinden yalnızca iki hafta sonra San Francisco merkezli startup olan Ripple’ın kripto parası XRP, 3 $’a ulaşarak yepyeni bir rekor kırdı.

CoinMarketCap verilerine göre XRP son 24 saat içerisinde %30’den fazla artış gösterdi ve saat 20:00 sularında 3 $ engelini aştı. 30 Aralık’ta 2.85 $ düzeylerine kadar yükselmeyi başaran XRP bir süreliğine 2 $ civarına düşüş yaşamıştı ancak görünüşe göre bu düşüş geçiciymiş.

XRP bu hafta genelinde %144, ay genelinde ise yüzde binden fazla artış yaşamış oldu. En büyük kripto paralardan olan XRP bundan 30 gün önce yalnızca 0.26 $’dan satıştaydı. XRP’nin yaşadığı fiyat artışı kendisini en değerli kripto paralar listesinde de üst sıralara taşıdı.

Haber yazım saatiyle XRP, epey uzun süredir piyasa hacmi bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum’a karşı üstünlüğünü iyice sağlamlaştırıyor. Bundan yalnızca 24 saat önce Ethereum’dan 17 milyar $ önde olan XRP’nin piyasa hacmi 123 milyar $’ken Ethereum’un hacmi 90 milyar $. Yani aralarında 33 milyar $’lık devasa bir fark var.

Ripple yükselirken genel olarak kripto para piyasası da bu yükselişe eşlik etti ve kripto para piyasasının toplam hacmi 700 milyar $ düzeyini de aşmayı başardı.

An itibariyle en büyük 20 kripto para listesindeki kripto paraların çoğunluğu en sevdiğimiz renk olan yeşil rengine bürünmüş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment