Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP): 2017 Yılının En İyi Performans Gösteren Kripto Parası

Coin Market Cap  verilerine göre, 1 yıl içinde % 36,000 oranında artan Ripple (XRP) 2017 yılında en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu. Buna karşılık Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sırasıyla % 1,318 ve % 9,162 oranında artış gösterdi. NEM (% 29,842), Stellar  (% 14,441), Dash (+% 9,265), Litekoin (+% 5,046), Cardano (+ 2,782%) ve Bitcoin Cash (+% 513) ise bu yılın diğer göze çarpan performansları arasında. Fakat, Ripple, finansal kuruluşlara Blockchain tabanlı bir gerçek zamanlı ödeme çözümü sağlama yönündeki odaklanmış güdüleriyle lider pozisyonda.

Özünde, Ripple, bankalar ve ödeme sağlayıcıları ve diğer finansal kuruluşlara, bankalar arasında gerçek zamanlı bir çözüm bulunması için bir Blockchain teknolojisi satıyor. Ripple, odaklanmış bir değer teklifi ile birkaç kripto döviz kuru arasındadır. 2017 yılının başında 0.006 dolardan (Aralık 30’da) 2,85 ABD doları / XRP’ye yükseldiğini gördü ancak bu sadece buz dağının görünen kısmı. Ripple’in (XRP) uzun vadeli değeri, burada ele alındığı şekilde, 27 dolarlık bir hizmetten yararlanabilme kapasitesine dayanmaktadır.

Şirket CEO’su Brad Garlinghouse şu sözleri söyledi:

“Ripple,bilginin günümüzdeki ilerleyişiyle aynı şekilde değerini ilerletmeye kararlı”

Garlinghouse için, Ripple değerli bir internet yaratmak için burada ve bunu yapmak için, depoları birleştirip gerekli olanı yapıyor. Kuruluşundan bu yana Ripple aktif olarak bankalar, ödeme servis sağlayıcıları ve varlıkları milyonlarca dolar tutan MSP’leri birbirine bağlamıştır.

Bugün, birbirleri arasında ödeme yapmak amacıyla dünyanın dört bir yanında bankalarda tutulan 27 trilyon dolar var. Ripple, gerçek zamanlı olarak XRP gibi dijital bir varlık sağlamak istiyor.Bu işlemler, XRP’yi kullanarak dijital varlık verimliliği hakkında 3’e ayrılıyor.

“Uzun vadede bir simgenin değeri, onun faydası ile yönlendirilecek”

Bir CNBC Squawk Alley röportajı sırasında XRP’nin gerçek değeri üzerine yorum yapan Garlinghouse, uzun vadede bir göstergenin değeri gerçekten onun yararına olacağını söyledi ve şu sözlerle devam etti:

“Ripple, gerçek bir yarar yaratma ve gerçek bir sorunu çözme üzerine odaklandı.Bu durumda, çok trilyon doları olan çapraz ödemelerde, Blockchain teknolojisini kullanarak buradaki sürtünmeyi azaltabilirsek, tüketiciler, bankalar ve tüm ekosistem için yüksek bir değer yaratabiliriz “.

Garlinghouse’a göre, herhangi uzun vadeli bir değer, 3 şeyin bir türevidir:

Ne sorunu çözüyor? –  Ripple durumunda sınır ötesi ödemelerde yer alan zaman ve maliyet

Bu problem ne kadar büyük? – Küresel çapta finansal kurumlarla elde tutulan fonlarda 27 trilyon dolar

Kaç müşterisi var? – Gerçek zamanlı ödeme yapmak isteyen herkes

Şimdi Ripple, bankalar arasındaki likidite ihtiyaçlarını gidermek için XRP adlı dijital varlığını kullanıyor. Ödemeler sadece bir Blockchain kullanım durumuna odaklanmış durumda; özellikle sınır ötesi ödemeler.

Sonunda, belki de Ripple, diğer Blockchain kullanım örneklerini de sunacak, ancak şu an için, net olarak ödemeler üzerinde duruluyor.

“Bugün dünyada 100’den fazla banka Ripple ile çalışıyor.”

JP Morgan veya Citibank gibi, diğer bankaları gerçek ödeme sistemi ile gerçek zamanlı ödeme yapma olanağı sağlayan bankaların (yaklaşık % 99,9) büyük çoğunluğunun ihtiyacı haline geldi.

Bugün, 75‘ten fazla finansal kurum, Ripple’in XRP’sini kendi sistemlerine ticari olarak dağıtmış durumda. Öne çıkan Ripple müşterileri MUFJ, Bank of America, Santander, RBC, BBVA, UBS, UniCredit, Standard Chartered, Axis Bank, SCB’dir.

Ayrıca şirket, benimsemeyi hızlandırmak ve Ripple ağını genişletmek için yaptığı çalışmalara uygun olarak birkaç program başlattı:

xCurrent – Benimseme için ana motivasyon aracı

xCurrent, bankaların uçtan uca izlemeyle sınır ötesi ödemeleri anında çözmesini sağlayan Ripple kurumsal yazılım çözümüdür. XCurrent’i kullanan bankalar, işlem başlatmadan önce ödeme ayrıntılarını doğrulamak ve teslimatı onaylandıktan sonra teslimatı onaylamak için gerçek zamanlı olarak birbirlerine mesaj atarlar.

RippleNet Hızlandırıcı Programı – Ağ genişletmek için

RippleNet Hızlandırıcı Programının yardımıyla şirket (Ripple), halihazırda gördükleri ağa hız vermek ve benimseme sürecini hızlandırmak için 300 milyon dolar yatırım yapıyor. Bu teklif sayesinde, Ripple, pazarlarındaki ilk RIP’de ticari ödemeleri işleme ve tanıtma olanağı sunan finansal kuruluşlara benzersiz bir ödül öneriyor.

xRapid – Gelişmekte olan piyasalara ödemeleri kolaylaştırmak için

Ripple, gelişmekte olan piyasalara yapılan ödemeler için düşük maliyetli bir likidite çözümü getirdi. Gelişmekte olan piyasalardaki ödemeler genellikle dünya çapında önceden finanse edilmiş yerel para hesapları gerektirir, likidite maliyetleri yüksektir. Dijital varlık XRP’yi isteğe bağlı likidite sağlamak için kullanan Ripple’in xRapid programı, gelişmekte olan piyasalarda gerçek zamanlı ödemeleri sağlamak için likidite sermaye gereksinimlerini önemli ölçüde düşürür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Selçuk
    Posted 03 Ocak 2018 - 20:57 20:57

    Sıra Digibyte ve Sia Coin’de.

Leave a comment