Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Ethereum’u Geçerek İkinciliğe Yerleşti, Düşüş Sürüyor

Kripto para piyasasındaki koinlerin ciddi bir kısmı kırmızıya bürünmüş durumda. Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash gibi koinlerin tamamı kayda değer oranlarda düşüş yaşıyorlar.

Bu düşüşle birlikte piyasada yeni bir gelişme yaşandı ve XRP, Ethereum’u geçerek piyasanın en büyük ikinci koini haline geldi.

Kaynak: Coinmarketcap

Kripto para piyasasına genel bir bakış attığımızda Bitcoin’in son 24 saatlik dilim içerisinde yüzde 5.61, XRP’nin yüzde 6.50, Ethereum’un ise yüzde 11.86 oranında düşüş yaşadığını görüyoruz.

XRP bu düşüş sırasında Ethereum’un önüne geçmeyi başardı ve ikincilik pozisyonunu aldı. An itibariyle XRP’nin 14 milyar, Ethereum’un ise 13.9 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

XRP’ye genel bir bakış attığımızda görüyoruz ki koinin son 24 saatteki ticaret hacmi 770 milyon dolar seviyesinde. XRP’deki ticaret hacminin ana kaynağı ise Upbit.

Öbür taraftan Ethereum’a baktığımızda ise son 24 saat içerisindeki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Ethereum’daki bu hacmin 150 milyon dolarlık kısmı OKEx’ten, 90 milyon dolarlık kısmı DigiFinex’ten geliyor.

Piyasadaki bu düşüşün nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Şu an için bilinen tek şey piyasada oldukça büyük bir düşüş yaşandığı. Öyle ki kısa süre önce 4 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmayı başaran Bitcoin an itibariyle 3 bin 800 dolar seviyesine gerilemiş durumda.

Bu düşüşün büyüklüğünü özellikle Bitcoin Cash’e baktığımızda görüyoruz. BCH son 24 saat içerisinde yüzde 13.24 oranında düşüş yaşadı. Bugünün erken saatlerinde 160 dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin Cash an itibariyle 139 dolardan satışa sunuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment