Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Kurucusu, Bu Seçimde Kimi Desteklediğini Resmen Açıkladı

ABD’deki üst düzey şirket yöneticilerinden 88 mevcut ve eski yönetici, CNBC ile paylaşılan yeni bir mektupta Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e başkanlık adaylığı için desteklerini açıkladı.

Mektubu imzalayanlar arasında Ripple’ın kurucularından Chris Larsen, Box CEO’su Aaron Levie, Yelp CEO’su Jeremy Stoppelman ve Snap Inc. başkanı Michael Lynton gibi halka açık şirketlerin önde gelen yöneticileri bulunuyor.

Ripple kurucusu yer aldı

Harris’in Temmuz ayında fiili Demokrat aday olmasıyla birlikte ona ilk kez kamuoyu önünde destek veren isimler arasında, 21st Century Fox’un eski CEO’su James Murdoch ve Ripple blockchain platformunun kurucusu Chris Larsen de yer alıyor.

Diğer dikkat çeken imzacılar arasında hayırsever Lynn Forrester de Rothschild, özel sermaye milyarderi José Feliciano, Twilio kurucusu Jeff Lawson ve Washington Wizards’ın sahibi Ted Leonsis bulunuyor. Ayrıca, Kleiner Perkins’ten John Doerr, Insight Partners’tan Deven Parekh ve eski Walt Disney Studios başkanı Jeffrey Katzenberg gibi uzun süredir Demokrat bağışçıları da Harris’i destekleyenler arasında.

Mektubu imzalayanların büyük kısmı Silikon Vadisi’nde ve Wall Street’te isim yapmış kişiler. Bunlar arasında Blackstone’un eski başkanı Tony James, Goldman Sachs’ın eski yöneticisi Bruce Heyman, Lazard CEO’su Peter Orszag ve girişimci Mark Cuban yer alıyor. Ayrıca, eski PepsiCo CEO’su Indra Nooyi ve eski Ford CEO’su Alan Mulally gibi büyük şirketlerin eski CEO’ları da Harris’e destek veren isimler arasında.

Destek mektubu, Harris’in başkan olmasının ABD demokrasisinin ve ekonomisinin gücünü, güvenliğini ve istikrarını korumak için en iyi yol olduğunu savunuyor. Harris’in adil ve öngörülebilir politikalarla iş dünyasında hukukun üstünlüğünü destekleyeceği belirtiliyor.

Mektubun asıl amacı ise genel halkı ikna etmekten çok, yaklaşan başkanlık tartışması öncesi Harris’in iş dünyasındaki güçlü desteğini göstermektir. Harris, küçük işletmeleri desteklemek için yeni vergi indirimi önerileri sunarken, Trump kurumsal vergi oranını düşürmeyi ve hükümet verimliliğini artırmayı vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!