Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yeni Adımlar Atmaya Devam Ediyor – Firma Yeni Bankacılık Ortaklarını Duyurdu!

XRP, 2018 yılını piyasa hacmine göre en değerli ikinci kripto para birimi olarak Bitcoin‘in hemen altında bitirdi ve XRP ile Ripple taraftarları firma ile kripto para biriminin yakında dünyanın bankacılık sisteminin eşsiz bir parçası haline geleceğini düşünmekte. Ancak Fortune kaynağının aktardığı bir habere göreyse, XRP’nin hala ne için kullanılacağı ‘kesin değil’.

XRP’nin arkasındaki şirket Ripple, 8 Ocak tarihinde farklı bankalar ve finansal kurumlarla olan yeni ortaklıklarını kendi resmi Twitter hesabından duyurdu ve bunların XRP’yi kendi işlemleri için kullanacağını müjdeledi.


Ripple ile yeni ortaklığa imza atan kurumlardan birisi de Londra ve St. Lucian içerisinde ofisleri bulunan ve çok uzak yerlere bile akreditif mektupları gönderimi de dahil birçok sektörde hizmet veren Euro Exim Bank’ın ta kendisi. Euro Exim Bank yetkilileri yaptıkları açıklamada uluslararası para transferi işlemlerinde, 2019 yılından itibaren sirkülasyondaki toplam miktarı 15 milyar dolara yakın olan XRP kripto para birimini kullanacaklarını açıkladı.

Bankalar ve finansal kurumlar sınır ötesi ödeme işlemleri için yabancı banka hesapları bulundurmanın yerine, ellerindeki itibari paralar ile yüklü miktarda XRP alıp, Ripple alt yapısı sayesinde bunu hızlı ve daha ucuz bir şekilde likiditiye çevirebilmekte. Ripple, özellikle xRapid ürünü sayesinde birçok uluslararası banka ile anlaşmaya imza atmıştı ki görünüşe göre 2019 yılı da birçok ortaklık haberine ev sahipliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment