Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yetkilisi: Bankalar Dijital Paralardan Faydalanmaya Başlayacaklar

Ripple‘ın Avrupa Satış Müdürü Ross D’arcy, geçtiğimiz günlerde Impact Fintech 2018 etkinliğine katıldı ve hem kripto para hem de Blockchain sektörleri hakkında yorumlarda bulundu.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde D’arcy’nin Ripple hakkındaki yorumlarını aktardık. Etkinlikte konuşan D’arcy, Ripple’ın misyonunun aslında son derece basit olduğunu belirtti. D’arcy’ye göre Ripple çok karmaşık bilimsel konularla değil, günlük sorunlarla uğraşıyor:

”Ripple’ın görevi oldukça kolay, sınır ötesi ödeme işlemlerindeki sıkıntıları azaltmak. Değer değiş tokuşunu, alıp satılan eşya değişimi kadar kolay bir hale getirmek istiyoruz.”

Günümüz Teknolojileri

D’arcy katıldığı bu etkinlikte günümüzde kullanılan teknolojiler hakkında da konuştu ve bunları ciddi bir şekilde eleştirdi.

D’arcy’ye göre günümüzdeki ödeme ağlarının ciddi bir kısmı güvenlik açısından sorun yaşıyor. Dijital para sayesinde her şeyin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde halledilebileceğini belirten D’arcy, bu bağlamda Ripple’ın xRapid ve xCurrent ürünlerini övüyor. Kendisinin yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Varsayalım ki Nijerya’daki biri Meksika’ya para göndermek istiyor. Bu işlemin tamamlanması için bankacılık sektöründe 400 yıldır kullanılan metotlar kullanılacak. Ripple’ın sunduğu ürünlerde ise herhangi bir kısıtlama olmuyor.”

D’arcy, Ripple’ın kullandığı teknolojinin geleneksel metotlara kıyasla çok daha iyi olduğunu düşünüyor. Ancak D’arcy’ye göre bankalar bu geleneksel metotları hemen bir kenara koyup Ripple’ı kullanmaya başlamayacaklar. Kendisinin konu hakkındaki görüşü şu şekilde:

“Kripto paralar daha fazla düzenlenmeye başladıkları zaman bankalar dijital varlıkların ne kadar kullanışlı olduğunu fark edecek, bunlardan faydalanmaya başlayacaklar. Bence bankalar bu teknolojiyi benimsemeliler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment