Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yetkilisi: XRP ”Gezegenin En Hızlısıdır”

Gündemden düşmeyen Ripple ve XRP, neredeyse her hafta yeni bir haber veya gelişme ile kendilerinden söz ettirmeye devam etmekte. Ripple yetkilileri firmanın XRP ile bağı olmadığını ve XRP’nin aslında menkul kıymet olmadığını açıklamaya çalışsa da, firmanın yaptığı açıklamaların neredeyse %90’ı XRP ile ilgili ve bu bile tek başına şüphe uyandırmaya yetiyor.

Ripple’ın Küresel Alt Yapı İnovasyonu departmanı başkanı Dilip Rao, geçtiğimiz günlerde Dubai‘de yapılan Global Islamic Economic Summit etkinliğine katılan isimlerden birisi oldu. Rao yaptığı açıklamalarda blockchain‘in ve DağıtıkDefterTeknolojilerinin ‘‘bütün problemlerin çözümü” olduğuna değindi.  Rao daha sonra ”doğruluğun kaynağının merkezi bir otoriteye girmemesi” gerektiğini ve blockchain’in finans sektörünü tamamen değiştireceğine inandığını ifade etti.

”Ripple son beş yıldır uyumluluk gereksinimlerini karşılayabilecek bir çözüm üretmek ve oldukça hızlı gerçek zamanlı sınır ötesi ödeme platformu üretmek için bankalara karşı çalışmak yerine onlarla çalışmayı tercih ediyor.”

Mevcut zaman sınırlamalarının oluşturduğu sıkıntılara da parmak basan Rao, tek bir blockchain ağının bütün dünya için geçerli olmasını beklemenin, tek bir hizmet sağlayıcısının bütün dünyadaki internet için yeterli olmasını beklemekle aynı şey olduğunu iletti. XRP Ledger hakkında gelen bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Rao, bunun ”gezegenin en hızlısı” olduğunu ve ”saniyede 1.500 civarında işlem” yapabildiğini ifade etti.

”XRP, halka açık defterlerin amaca uygun olduğu her yerde kullanılabilir. Ürünlerimizin bir çoğu bankaların daha güvenli ve gizli işlem seçeneği talep etmelerinden dolayı halk açık blockchain ağları kullanmıyor ancak bir kripto para birimi kullanma şansına sahipler.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment