Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisi Kripto Para Dolandırıcılığına Karşı Uyardı: Buna Tıklamayın!

Ripple (XRP) CTO’su David Schwartz, NFT platformu OpenSea temalı dolandırıcılık maillerine karşı uyarıda bulundu.

Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz, 26 Ocak tarihli sosyal medya gönderisinde dolandırıcılara karşı uyardı. Paylaştığı gönderiye dahil ettiği ekran görüntüsünde, popüler NFT platformu OpenSea’ye ait görünen bir maile yer veren Schwartz, bunun dolandırıcılar tarafından kurulmuş bir tuzak olduğunu belirtti.

Söz konusu mailde, OpenSea üzerindeki NFT’ye verilen yüksek değerde bir Ethereum teklifi yer alırken zararlı bağlantıyla etkileşime geçilmesi durumunda saldırganlara açık davet sunulmuş oluyor.

Saldırganların online anket platformu SurveyMonkey’i kullanarak tehlikeli bir tuzak hazırladığını belirten CTO, herkesi bu tarz maillere karşı dikkat olmaya davet etti:

Buradaki kilit nokta, maousla “Teklifi İncele” bağlantısının üzerine geldiğinizde bunun bir SurveyMonkey sitesine ait linke ait olduğunu görmenizdir. Bağlantıya tıklarsanız sahte bir OpenSea sayfasına yönlendirilirsiniz fakat arkada SurveyMonkey çalışacaktır. Fakat bu sahte site halihazırda SurveyMonkey tarafından engelli bir sitedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!