Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisinden SEC Eleştirisi: “Keyfi Hareket Ediyorlar”

Kripto para şirketi Ripple’ın hukuk yöneticisi Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun politikalarını eleştirdi.

ABD’deki Beşinci Daire Temyiz Mahkemesi, SEC’nin mayıs ayında yürürlüğe koyduğu kuralın aleyhinde bir karar aldı.

Aldığı yasal yenilgilere bir yenisini daha ekleyen SEC, Ripple’ın üst düzey yöneticilerinden Alderoty tarafından sert eleştirildi.

SEC’nin “keyfi ve mantıksız” şekilde hareket ettiğine vurgu yapan Ripple yöneticisi, Gary Gensler yönetiminin kanunlara uygun hareket etmemesinden bahsetti.

SEC’nin geçtiğimiz aylarda uygulamaya koyduğu kural, halka açık şirketlerin hisse geri alımları hakkında açıklama yapmasını şart koşuyordu. SEC’nin iddiası, yatırımcıların bu açıklamalar sayesinde hisse geri alımları konusunda daha fazla bilgi sahibi olacağı yönündeydi.

ABD Ticaret Odası’nın da bulunduğu bir grup, SEC’nin bu kuralın etkileriyle ilgili yapılan önerileri dikkate almadığı gerekçesiyle kurala itiraz etti. Beşinci Daire Temyiz Mahkemesi, bu kuralın yatırımcılara ne şekilde fayda sağlayacağını kanıtlayamadığı gerekçesiyle SEC aleyhinde karar aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen hakkındaki suçlamalarını geri çekmişti.

SEC ve Ripple arasındaki dava ise devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!