Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’a Hep Yükseliş Getiren Veri 6 Ayın Doruğunda: Balinalar Ne Biliyor?

On-chain analist platformu Santiment, Ripple (XRP)özelindeki balina aktivitesine dikkat çekti.

Santiment tarafından 31 Temmuz günü paylaşılan gönderide, Ripple özelindeki artan balina faaliyetine yer verildi. Cüzdanında en az 10 bin XRP bulunduran balina sayısının son 5 haftada hızla artış gösterdiği belirtildi.

Bu kategoriye giren balina sayısının güncel verilere bakıldığında 279 bine ulaştığını belirten analistler, bunun son 6 ayın en yüksek seviyesi olduğunu vurguladı.

Bu yılın başından beri balina sayısındaki artış ile Ripple fiyatının yükselişleri arasında bariz bir korelasyon görülmüştü. Son 5 haftada artan balina ilgisi, fiyata da olumlu yansıdı.

SEC davası en önemli faktörlerden biri oldu

Balinaların Ripple’a dair sıcak tavırlarının arkasında ise SEC ile devam eden davanın nihayet bir karara bağlanabileceğine dair beklentiden kaynaklandı.

SEC kısa süre önce Binance’e açtığı davada geri adım atarak şaşırmıştı. Bu geri adım kararına ilişkin açıklamada, Solana gibi kripto paraların bundan sonraki süreçte menkul kıymet olarak tanımlanmayacağına işaret edilmişti.

Bu emsal niteliğindeki karar, SEC ile yaklaşık 3 yıldır davalık olan Ripple’ın lehine yorumlandı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen Ripple, yazım esnasında 0,653 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!