Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’a “Yanıltıcı Açıklamalar” Yüzünden Dava Açıldı

ABD’deki federal bir yargıç, Ripple Labs’e karşı açılan menkul kıymet davasına yeşil ışık yaktı.

Kaliforniya’daki bir yargıçın aldığı karar, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un 2017’de “yanıltıcı açıklamalar” yapıp yapmadığı konusunda bir jürinin karar vereceği anlamına geliyor.

“Milyonlarca XRP sattı”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 2017’de BNN Bloomberg’e verdiği bir röportajda XRP fiyatının uzun vadede yükseleceğini ima etti. Ancak açılan davaya göre Garlinghouse, aynı yıl içerisinde “milyonlarca XRP” sattı.

Yargıç Hamilton, kararında, Ripple’ın “yanıltıcı beyan” iddiasının reddedilmesi gerektiğini savunduğunu belirtti. Ripple, XRP’nin Howey testine göre bir menkul kıymet olmadığını ileri sürmüştü ve bu argüman, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davada Yargıç Analisa Torres’in Temmuz 2023’teki önemli kararına dayanıyordu.

Ancak Hamilton, XRP’nin kurumsal olmayan yatırımcılara satıldığında bir menkul kıymet olabileceğini belirtti. Yatırımcıların Ripple’ın çabalarından kar beklemiş olabileceklerini ve bunun Howey testinin kriterlerinden biri olduğunu söyledi.

Hamilton, “Mahkeme, makul bir yatırımcının genel kripto para piyasası trendlerinden ziyade, Ripple’ın XRP’nin sınır ötesi ödemelerde kullanımını kolaylaştırma çabalarından kar beklentisi elde edeceğine dair yasal bir sonuca varmayı reddetmektedir” dedi.

Ripple’ın baş hukuk görevlisi Alderoty, “Yargıç Torres’in SEC davasındaki kararı hala geçerlidir ve burada hiçbir şey bu kararı bozmaz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!