Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Bir Büyük Yatırım Daha: Dev Kripto Para Borsasından Hisse Satın Aldı!

Kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı Ripple (XRP), ABD merkezli yatırım şirketi Pantera Capital’e ait olan Bitstamp’ın azınlık hisselerini satın aldı.

Ripple gelişmelerini takip eden WrathofKahneman’ın paylaştığı gönderiye göre kripto odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, yakın tarihte yayınladığı 2023’ün birinci çeyreğine dair finansal raporunda Pantera Capital’ın  Bitstamp hisselerinin Ripple tarafından satın alındığını açıkladı.

Lüksemburg merkezli Bitstamp, Avrupa’nın en büyük kripto para borsası olmasıyla dikkat çekiyor.

Galaxy Digital’ın satış aşaması sırasında Pantera Capital’a danışmanlık yaptığına değinilirken satın almanın detaylarına dair raporda başka bir bilgi verilmedi. Ancak Pantera’nın 2014 yılında Bitstamp’a 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı hatırlatıldı.

WrathofKahneman adlı kullanıcı sosyal medya hesabında satın almanın bazı ilginç detaylar barındırdığına değindi. Satın almanın esasında Ripple’ın Bitstamp’taki Likidite Merkez’ine (LH) dair yapısını güçlendirmek veya On-Demand Liquidity (ODL) yapısını güçlendirmek için yapılmış olabileceğini vurgulayan kullanıcı, bunun bir satın alma olarak raporda yer almadığının da altını çizdi. Ayrıca Bitstamp’in uzun süredir Ripple ile ODL ortaklığı yaptığı ve Pantera Capital’ın her iki şirkette de yatırımları bulunduğuna dikkat çekildi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,3 değer kaybeden XRP, son 24 saat içerisinde %2,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,45 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!