Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Bir Önemli Ortaklık Daha

Önde gelen blockchain tabanlı ödeme firmalarından Ripple, Avustralya Ulusal Üniversitesi ile önemli bir ortaklık imzaladığını açıkladı. Üniversitenin hukuk fakültesi önümüzdeki yıl yüksek lisans programı kapsamında blockchain teknolojisinin yasal alandaki etkilerini konu alan iki yeni ders açacak.

Derslerin Ripple’ın Blockchain Araştırma Girişimi (UBRI) kapsamında açılacağı ve eğitimlerde de yine destek verileceği belirtildi. Ripple özellikle dağıtık defter teknolojilerinin, kripto para birimlerinin ve dijital ödemelerin etkileri hakkında ders içeriklerine yoğunlaşacak.

Hukuk Alanında Akıllı Kontrat Kullanımı

Üniversite blockchain ve hukuk arasındaki ilişkiyi inceleyen lisans seviyesi dersler veriyor olsa da bu adım ile daha üst bir eğitim verilmesi amaçlanıyor. Açılacak olan derslerde blockchain teknolojisinin ve akıllı kontratların yasal süreçleri otomatikleştirip merkeziyetsizleştirebilme ihtimalleri incelenecek. Bu sayede blockchain’in direkt olarak hukuk alanında da kullanım şansı elde edip edemeyeceği araştırılacak.

Ana akım kitleler ve yeni nesiller kripto paralarla blockchain teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edindikçe bunların kullanımının da artacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment